1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje

1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bijna alle buitenlanders weten het inmiddels, de medicijnen bij de apotheken in Spanje zijn (vaak) goedkoper dan in eigen land. Dat is ook de reden dat er een vorm van medicijnen toerisme is waarbij toeristen veel medicijnen in Spanje kopen en mee terugnemen naar eigen land. Vanaf 1 januari zullen er meer dan 1.200 medicijnen die bij de apotheken ofwel in het Spaans farmacias te koop zijn goedkoper worden. Hieronder bevinden zich medicijnen voor antibiotica, medicijnen voor astma, diabetes, depressie, osteoartritis en hypertensie.

De prijsverlaging van de ruim 1.200 medicijnen is niet alleen goed nieuws voor de personen die deze medicijnen regelmatig kopen in de apotheek maar ook voor de Spaanse staat die minder geld hoeft uit te geven voor de medicijnen waarbij gesproken wordt over een bedrag van 88 miljoen euro.

De onderstaande tien meest werkzame stoffen die in prijs verlagen en te vinden zijn is 89% van alle medicijnen die verkocht worden bij de apotheken en die dus ook goedkoper gaan worden vanaf maandag 1 januari aldus de Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos.

De werkzame stoffen die de prijs van medicijnen verlagen zijn: Ibuprofen (Ibuprofeno), Salbutamol (aangegeven bij astma), azithromycine (antibioticum), insuline glargine (diabetes), Chondroïtinesulfaat (osteoartritis), Olmesartan medoxomil (bloeddrukverlagende), levonorgestrel / ethinylestradiol (anticonceptie) Latanoprost (glaucoom) , Candesartan / hydrochloorthiazide (bloeddrukverlagend), methotrexaat (immuno) en mirtazapine (antidepressiva).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anton74

Wie betaalt deze prijsverlaging?

De Cuyper Rudy

Is dit ook van tel voor vacantie hangers ,of alleen op dokters voorschrift verkrijgbaar

Pucq

Gewoon bij apotheek vragen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.