Search
menu
Search

1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bijna alle buitenlanders weten het inmiddels, de medicijnen bij de apotheken in Spanje zijn (vaak) goedkoper dan in eigen land. Dat is ook de reden dat er een vorm van medicijnen toerisme is waarbij toeristen veel medicijnen in Spanje kopen en mee terugnemen naar eigen land. Vanaf 1 januari zullen er meer dan 1.200 medicijnen die bij de apotheken ofwel in het Spaans farmacias te koop zijn goedkoper worden. Hieronder bevinden zich medicijnen voor antibiotica, medicijnen voor astma, diabetes, depressie, osteoartritis en hypertensie.

De prijsverlaging van de ruim 1.200 medicijnen is niet alleen goed nieuws voor de personen die deze medicijnen regelmatig kopen in de apotheek maar ook voor de Spaanse staat die minder geld hoeft uit te geven voor de medicijnen waarbij gesproken wordt over een bedrag van 88 miljoen euro.

De onderstaande tien meest werkzame stoffen die in prijs verlagen en te vinden zijn is 89% van alle medicijnen die verkocht worden bij de apotheken en die dus ook goedkoper gaan worden vanaf maandag 1 januari aldus de Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos.

De werkzame stoffen die de prijs van medicijnen verlagen zijn: Ibuprofen (Ibuprofeno), Salbutamol (aangegeven bij astma), azithromycine (antibioticum), insuline glargine (diabetes), Chondroïtinesulfaat (osteoartritis), Olmesartan medoxomil (bloeddrukverlagende), levonorgestrel / ethinylestradiol (anticonceptie) Latanoprost (glaucoom) , Candesartan / hydrochloorthiazide (bloeddrukverlagend), methotrexaat (immuno) en mirtazapine (antidepressiva).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?