skip to Main Content
1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje
Freepik

1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bijna alle buitenlanders weten het inmiddels, de medicijnen bij de apotheken in Spanje zijn (vaak) goedkoper dan in eigen land. Dat is ook de reden dat er een vorm van medicijnen toerisme is waarbij toeristen veel medicijnen in Spanje kopen en mee terugnemen naar eigen land. Vanaf 1 januari zullen er meer dan 1.200 medicijnen die bij de apotheken ofwel in het Spaans farmacias te koop zijn goedkoper worden. Hieronder bevinden zich medicijnen voor antibiotica, medicijnen voor astma, diabetes, depressie, osteoartritis en hypertensie.

De prijsverlaging van de ruim 1.200 medicijnen is niet alleen goed nieuws voor de personen die deze medicijnen regelmatig kopen in de apotheek maar ook voor de Spaanse staat die minder geld hoeft uit te geven voor de medicijnen waarbij gesproken wordt over een bedrag van 88 miljoen euro.

De onderstaande tien meest werkzame stoffen die in prijs verlagen en te vinden zijn is 89% van alle medicijnen die verkocht worden bij de apotheken en die dus ook goedkoper gaan worden vanaf maandag 1 januari aldus de Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos.

De werkzame stoffen die de prijs van medicijnen verlagen zijn: Ibuprofen (Ibuprofeno), Salbutamol (aangegeven bij astma), azithromycine (antibioticum), insuline glargine (diabetes), Chondroïtinesulfaat (osteoartritis), Olmesartan medoxomil (bloeddrukverlagende), levonorgestrel / ethinylestradiol (anticonceptie) Latanoprost (glaucoom) , Candesartan / hydrochloorthiazide (bloeddrukverlagend), methotrexaat (immuno) en mirtazapine (antidepressiva).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken