1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje

1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje
Beeld: Freepik

1.200 medicijnen worden vanaf 1 januari goedkoper in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bijna alle buitenlanders weten het inmiddels, de medicijnen bij de apotheken in Spanje zijn (vaak) goedkoper dan in eigen land. Dat is ook de reden dat er een vorm van medicijnen toerisme is waarbij toeristen veel medicijnen in Spanje kopen en mee terugnemen naar eigen land. Vanaf 1 januari zullen er meer dan 1.200 medicijnen die bij de apotheken ofwel in het Spaans farmacias te koop zijn goedkoper worden. Hieronder bevinden zich medicijnen voor antibiotica, medicijnen voor astma, diabetes, depressie, osteoartritis en hypertensie.

De prijsverlaging van de ruim 1.200 medicijnen is niet alleen goed nieuws voor de personen die deze medicijnen regelmatig kopen in de apotheek maar ook voor de Spaanse staat die minder geld hoeft uit te geven voor de medicijnen waarbij gesproken wordt over een bedrag van 88 miljoen euro.

De onderstaande tien meest werkzame stoffen die in prijs verlagen en te vinden zijn is 89% van alle medicijnen die verkocht worden bij de apotheken en die dus ook goedkoper gaan worden vanaf maandag 1 januari aldus de Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos.

De werkzame stoffen die de prijs van medicijnen verlagen zijn: Ibuprofen (Ibuprofeno), Salbutamol (aangegeven bij astma), azithromycine (antibioticum), insuline glargine (diabetes), Chondroïtinesulfaat (osteoartritis), Olmesartan medoxomil (bloeddrukverlagende), levonorgestrel / ethinylestradiol (anticonceptie) Latanoprost (glaucoom) , Candesartan / hydrochloorthiazide (bloeddrukverlagend), methotrexaat (immuno) en mirtazapine (antidepressiva).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.