skip to Main Content
Fransman probeert met kogels de Sagrada Familia binnen te komen
La Vanguardia

Fransman probeert met kogels de Sagrada Familia binnen te komen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Spanje bevindt zich op dit moment nog steeds in het terreuralarm niveau 4 en na de recente bedreigingen van IS dat er aanslagen komen in Barcelona staan alle veiligheidsdiensten op scherp. Ook het beveiligingspersoneel van de Sagrada Familia die dit keer te maken kreeg met een Fransman die probeerde de kerk binnen te komen met vijf gevulde 9mm pistool magazijnen.

Deze magazijnen die compleet gevuld waren met kogels die door een 9mm pistool afgevuurd kunnen worden, zaten in de rugzak van de Fransman en werden door de scanner gevonden. De man werd door het aanwezige personeel vastgehouden totdat de Catalaanse politie ter plaatse was.

Zoals de krant La Vanguardia schrijft wou de Fransman samen met iemand anders de kerk bezoeken maar had hij per ongeluk de gevulde pistool magazijnen in zijn rugzak laten zitten. De politie begeleidde de man naar zijn auto waarin de agenten een pistool aangetroffen waarvan het serienummer was weggevijld. Dat is in Spanje strafbaar.

De Mossos d’Esquadra namen na het vaststellen van de identiteit van de man contact op met de Franse veiligheidsdiensten om meer informatie over de Fransman te achterhalen. De officiële mededeling is dat hier geen sprake is geweest van een mogelijke terroristische aanslag. Men kon wel achterhalen dat de Fransman een militair is en blijkbaar op vakantie is in Barcelona. Het onderzoek loopt echter nog.

Barcelona is recent door de Islamitische Staat in een video genoemd als mogelijk doelwit voor een of meerdere terroristische aanslagen. Deze zouden al gepland zijn. Op eerste Kerstdag was er ook alarm omdat volgens de Amerikaanse veiligheidsdiensten een Marokkaanse buschauffeur een aanslag zou willen plegen op de Ramblas in Barcelona. Deze man werd later aangehouden en bleek geen terroristische betrekkingen te hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. @Anton74 Bij ons in den belziek noemen ze het verwarde mensen.De laatste tijd wordt het onhoudbaar.Gooien met granaten wordt dagelijkse kost hier.En de verdachte overlijdens zijn niet bij te houden.Het wordt echt zielig.

  2. Kennelijk is het heel gebruikelijk om als militair munitie mee maar huis te nemen, en het samen met diverse messen en een illegaal vuurwapen mee te nemen als je op vakantie gaat en een toeristisch trekpleister bezoekt. Klinkt heel logisch.

    Een paar dagen geleden reed ook een andere Fransman met een gestolen busje in op de politiebussen die het voetgangersgebied van de Ramblas tegen aanslagen met voertuigen beschermen. Was ook officieel ‘geen aanslag’ maar een ongeluk. Kennelijk ook heel normaal zoiets.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by