Spaanse bank Santander geeft per abuis bijna 155 miljoen euro aan duizenden klanten

Spaanse bank Santander geeft per abuis bijna 155 miljoen euro aan duizenden klanten
Beeld: 123rf

Spaanse bank Santander geeft per abuis bijna 155 miljoen euro aan duizenden klanten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTANDER – De Spaanse bank Santander is een van de grootste banken van Spanje en Europa en ook in het Verenigd Koninkrijk is de bank aanwezig. Maar nu heeft Santander op een wel zeer bijzondere wijze de kranten weten te halen want door een vergissing hebben 75.000 verschillende klanten van de bank extra geld op hun bankrekening bijgeschreven gekregen wat niet voor hen bedoeld was. Het gaat om een totaalbedrag van circa 154,5 miljoen euro.

Op tweede kerstdag 25 december maakte de Spaanse bank Santander per abuis, volgens Santander UK zelf een technische fout, 130 miljoen pond, omgerekend 154,5 miljoen euro, over naar de bankrekeningen van 75.000 verschillende klanten. De fout deed zich voor toen de Spaanse bank een betaling uitvoerde voor 2.000 accounts van bedrijven en ondernemers. Die transacties werden per ongeluk verdubbeld, waardoor er extra overschrijvingen richting duizenden Britse klanten gingen.  

De bank benadrukte na dit voorval dat geen van haar zakelijke klanten zonder geld zal komen te zitten en de verliezen op zich zal nemen die deze vervelende fout zou kunnen veroorzaken. Deze dubbele betalingen werden onmiddellijk door de bank gecorrigeerd als zowel de oorspronkelijke als de ontvangende rekeningen van Santander waren. 

Veel van de betalingen die de bank verdubbelde waren echter overboekingen naar rekeningen van andere entiteiten zoals Barclays, HSBC, NatWest, Co-operative Bank en Virgin Money, volgens de Britse pers, waardoor hun herstel moeilijker is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.