skip to Main Content

Nadat we als een van de eerste Spanje nieuwsportals acht jaar geleden zijn begonnen, hebben we inmiddels meer dan 12.000 nieuwsberichten geplaatst, een ongekend aantal zelf geschreven of aangeleverd nieuws. Het dagelijks plaatsen van het laatste Spanje nieuws en het vertalen daarvan naar het Nederlands kost echter erg veel tijd en dát heeft de eenkoppige redactie steeds minder!

In 2008 besloot oprichter Remco Stoffer dat het tijd werd voor een nieuwswebsite gespecialiseerd in het Spaanse nieuws maar dan vertaald naar het Nederlands. Op deze manier konden ook de Spanjeliefhebbers of in Spanje wonende Nederlanders/Belgen het dagelijkse Spanje nieuws volgen in hun eigen taal. Het bleek namelijk dat er best veel Nederlanders en Belgen in Spanje wonen die geen idee hadden wat er in hun nieuwe woonland gebeurde of dat er in Nederland wonende Spanjeliefhebbers waren die graag op de hoogte gehouden wilden worden van de actualiteit in Spanje. In oktober 2008 werd SpanjeVandaag als project gelanceerd.

Succes maar …

Het duurde even voordat de Spanjeliefhebbers hun weg vonden naar SpanjeVandaag maar al snel groeide het aantal dagelijkse lezers uit van 60 naar meer dan 30.000 lezers op sommige dagen en momenten. Met een gemiddeld lezersaantal van 10.000 bezoekers per dag mag SpanjeVandaag niet klagen over aandacht en kan men wel zeggen dat er vraag was naar een nieuwsportal met actueel Spanje nieuws in het Nederlands.

Het zoeken naar Spanje nieuws wat interessant genoeg is voor de SpanjeVandaag lezers, het vertalen daarvan en het schrijven van een nieuwsbericht in eigen woorden is veel werk. Mede vanwege andere werkzaamheden en projecten heeft de eenkoppige redactie steeds minder tijd voor SpanjeVandaag en dus werden er de laatste tijd al minder nieuwsberichten geplaatst.

LET OP: SpanjeVandaag heeft niets te maken met de website spanjevandaag.nl, dat is een domein van iemand anders die NIETS met SpanjeVandaag.com te maken heeft!!

Website (sinds 2015)

SpanjeVandaag is na 10 jaar nog steeds bovenin Google te vinden als een van de meest bezochte Spanje nieuwsportals maar er zijn steeds meer goede alternatieven te vinden. Zo zijn er andere nieuwssites en blogs met achtergrondverhalen van andere Spanjeliefhebbers die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Om de zoektocht voor jou als Spanjelezer te vergemakkelijken presenteert SpanjeVandaag haar nieuwe concept: een webpagina met daarop directe links naar het laatste nieuws op andere Spanje gerelateerde websites!

Op het huidige SpanjeVandaag zie je in een oogopslag de laatste berichten die geplaatst zijn op andere interessante Spanje gerelateerde websites en wordt er meteen doorgelinkt naar de desbetreffende websites. Het nieuwe ontwerp is op alle apparaten (pc’s, laptops, tablets en smartphones) goed te bekijken waardoor je altijd en overal het laatste Spanje nieuws kunt lezen.

Tips voor RSS feeds?

Heb je zelf een website met Spanje gerelateerd nieuws, weet je een andere site die interessant kan zijn om te plaatsen en kun je ons een RSS feed geven van de laatste berichten, laat het ons dan weten via ons contactformulier. Wij zullen dan ook beoordelen of we jouw Spanje nieuws of verhalen plaatsen op SpanjeVandaag*. Immers, hoe meer keuze aan Spanje gerelateerd nieuws op een plaats, hoe beter het aanbod aan de duizenden lezers die dagelijks SpanjeVandaag bezoeken.

Nieuwstips melden via WhatsApp

Het is mogelijk om nieuwstips, ideeën, tips, foto’s en video’s te melden via WhatsApp en het volgende nummer: +34 660 455 942 (Spaans telefoonnummer). Sla dit nummer op in je contactenlijst.

Nieuwe projecten

Naast SpanjeVandaag hebben we nog drie andere projecten opgezet voor de Spanjeliefhebbers. Deze websites zijn ondergebracht onder de hoofdwebsite SpanjeSites waar Nederlanders en Belgen ook terecht kunnen voor een nieuwe, moderne website. Meer informatie klik hier.

SpanjeWeetjes is de grootste vraagbaak over Spanje! Alles over de cultuur, geschiedenis, tradities, statistieken, gastronomie, aantal inwoners, geschiedenis, het geloof, politiek, bevolking, bijzonderheden, kaarten, toerisme, 60-plus info, gezondheid, nuttige en handige info en algemene informatie over Spanje.

Op de website SpanjeTopTien plaatsen we elke week regelmatig actuele en interresante top 10+ lijsten over allerlei onderwerpen die met Spanje te maken hebben.

Op de website WikiSpanje is veel achtergrond informatie te vinden over Spanje, de cultuur, tradities, hoe het is om te wonen in Spanje, foto’s en nog veel meer. Nog tips? Laat het ons dan weten.

SpanjeAdvertenties is de website voor het plaatsen van advertenties over Spanje of iets wat met Spanje te maken heeft. Iedereen kan hier GRATIS een of meerdere advertenties plaatsen. LET OP: Sinds 1 juni 2019 is deze website gesloten!

Op de recent opgezette website SpanjeBedrijvengids kunnen bedrijven van Nederlanders en Belgen in Spanje hun bedrijf of onderneming GRATIS plaatsen zodat er een overzicht zal zijn voor de Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen en behoefte hebben aan Nederlandse sprekende vaklui. LET OP: Sinds 10 maart 2019 is deze website gesloten!

Remco Stoffer
Hoofdredactie en oprichter SpanjeVandaag

* De RSS links worden alleen geplaatst naar websites die actief nieuws of artikels plaatsen, minstens een paar keer per week.

Uitgever:

SpanjeSites Groep
Calle Josep Clara 8
43850 – Cambrils
Tarragona – Spanje
Tabarnia 😉

Contact:

Tel: +34 977 79 42 97
Mob: +34 660 455 942
info[ad]spanjevandaag.com
Facebook
Google+

Redactie:

Remco Stoffer (website)

Met dank aan o.a: Claus van Mierlo, Roger Frans Lauryssen.

Back To Top
×Close search
Zoeken