Nieuw boek: ‘Xiringuito’ over Barcelona van Edwin Winkels

Nieuw boek: ‘Xiringuito’ over Barcelona van Edwin Winkels
Beeld: Podium / SpanjeVandaag

Nieuw boek: ‘Xiringuito’ over Barcelona van Edwin Winkels

In april verschijnt de intrigerende roman Xiringuito van Edwin Winkels. Xiringuito is een zeldzaam onderhoudende familieroman tegen de achtergrond van een stad die onherkenbaar zal lijken voor de mensen die haar pas na 1992 hebben ontdekt. Edwin Winkels, die in 1988 naar Barcelona emigreerde, is in zijn vijfde roman op het toppunt van zijn kunnen, op een kruispunt waar alle paden die hij bewandelde samenvloeien. Tot op de laatste pagina wordt de lezer in spanning gehouden.

Barcelona, 1991. De stad maakt zich op voor de Olympische Spelen. De inwoners zuchten onder de grondige renovatie. Tot de slachtoffers van de modernisering behoren de xiringuito’s van Barceloneta. De populaire, door families gerunde eettentjes aan het strand van de oude visserswijk worden opgeofferd voor een nieuwe boulevard. 

Xiringuito speelt zich af in restaurant Cal Pepe, waar de dreiging van de sloophamers tot grote spanningen leidt binnen het gezin van eigenaren Pepe en Montse. Welke toekomst heeft de stille Marisol, hun oudste dochter en de gedoodverfde opvolgster in het familierestaurant? Hoe loopt het af met haar zus, de eigenzinnige Adela, die zich als waterpoloster verheugt op deelname aan de Olympische Spelen en tegelijkertijd wordt begeerd door Spanje’s bekendste aristocratische vrijgezel? Wat is er eigenlijk met Chechu gebeurd, de aan heroïne verslaafde jongste zoon? 

En overleeft het huwelijk van de ouders de ondraaglijke onzekerheid over het voortbestaan van hun levenswerk? En Barcelona zelf? De stad kreunt onder de zoveelste operatie aan haar eeuwenoude lijf. Wat zijn haar zorgen en verwachtingen, waar zou zij voor kiezen: nostalgie of vooruitgang?

Over de auteur

Edwin Winkels (1962) is schrijver en journalist en sinds 1988 gevestigd in Spanje. Hij werkte ruim twintig jaar als verslaggever van de krant El Periódico in Barcelona, waar hij onder anderen stadschroniqueur was. Nu is hij correspondent van het AD en schrijft hij boeken, zowel fictie als non-fictie. Xiringuito is zijn vijfde roman.

Gegevens

  • Titel: Xiringuito / zoek en reserveer op Bol.com
  • Verschijnt op 12 april 2022
  • Paperback | Prijs: € 21,99 | Aantal pagina’s: ca. 304
  • ISBN 9789463810906 | Verschijnt ook als e-book
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.