skip to Main Content
Politie sluit wandelboulevard tussen Salou en Cambrils af om illegale straatverkopers te pesten

Politie sluit wandelboulevard tussen Salou en Cambrils af om illegale straatverkopers te pesten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Het “top manta” fenomeen verspreidt zich steeds meer langs de Spaanse Costa’s en ook op de grens tussen de kustplaatsen Salou en Cambrils aan de Costa Dorada is het al jaren druk op de “zwarte markt” zoals de toeristen dit stukje kust al noemen. Degenen die wel eens in deze contreien komen en een wandeling of fietstocht maakt tussen beide kustplaatsen weet waar we het over hebben. Al jaren voert de politie strijd tegen dit fenomeen maar om de een of andere reden wil dat maar niet lukken. Dit weekend hadden ze iets nieuws bedacht.

Het lijkt wel een stukje niemandsland op de wandelboulevard ter hoogte van de populaire camping Sanguli en in de nabijheid van het hotel Augustus. De tientallen “top manta” verkopers staan hier elke dat op bepaalde tijden hun illegale spullen te verkopen en eenieder zou kunnen denken dat het om een echte markt gaat want wat eens alleen wat CD’s waren op een laken, zijn nu complete winkels met schoenen in alle kleuren en maten, brillen, kleding etc. Er zijn geen CD’s of DVD’s meer te zien en het wordt steeds beter georganiseerd.

De veelal Senegalese straatverkopers staan hun illegale en namaak spullen te verkopen op grond wat hoort bij de gemeente Cambrils maar slechts enkele meters verwijdert van Salou. Vaak zet de gemeente Cambrils politieagenten aan hun kant neer waarbij de verkopers de “grens” met Salou overschrijden en niet lastig gevallen kunnen worden door de agenten van Cambrils. Dan wacht men geduldig af totdat de politie weggaat en begint de show van voor af aan. De gemeente Salou heeft vaak geen agenten staan en zou dat wel zo zijn dan lopen de Senegalese verkopers de zee in waar de politie geen jurisdictie heeft, iets wat ook al eens gebeurt is en wat de autoriteiten willen vermijden vanwege de aanwezigheid van toeristen die tegenwoordig alles opnemen.

Deze zaterdagmiddag echter besloot de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra een stapje verder te gaan door (voor de zoveelste keer) op te treden. Dit keer pakten ze echter niet direct de straatverkopers aan maar de argeloze wandelaars en fietsers door 50 meter van de boulevard af te sluiten zodat niemand bij de straatverkopers kon komen en deze dus geen klanten hadden. De fietsers en wandelaars moesten daarop over of langs de grote weg (en dus niet over de mooie boulevard langs de kust) verder om later weer hun weg te vervolgen over de wandelboulevard.

Deze actie zorgde niet alleen voor boze gezichten bij de wandelaars en fietsers maar ook kwade gezichten en felle discussies tussen de agenten en de illegale verkopers die niets konden verkopen. De politie actie duurde de hele dag en het was de eerste keer dat men zoiets deed. Naarmate er steeds meer straatverkopers bijkwamen werden er ook meer agenten neergezet waardoor er op een bepaald moment meer dan 20 agenten te vinden waren. Er werd op sommige momenten flink geschreeuwd door de verkopers terwijl er ook af en toe geduwd werd. Gelukkig bleef het daarbij en ontstonden er geen verdere problemen.

Het verkopen van de illegale en namaakspullen is natuurlijk hartstikke verboden maar gezien het feit dat er wat gaten zitten in de wetten wordt het vaak toegestaan en probeert de politie van alles te bedenken om de straatverkopers weg te krijgen. Het kopen van de namaakspullen is echter ook strafbaar en als de politie zou willen kunnen ze bekeuringen uitschrijven. Wellicht zoud at beter helpen want als er geen klandizie meer is gaan de illegale straatverkopers ook vanzelf weg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Bij passage van die lui, moet je telkens van het trottoir af, het best wel drukke fietspad op.
  Dus ook uit oogpunt van verkeersveiligheid is optreden van de politie gewenst

  1. Vriendelijk verzoek om een andere gebruikersnaam neer te zetten
   al mijn vrienden en kennissen denken dat deze reactie van mij af komt
   je kan bijvoorbeeld Ted2 als gebruikersnaam nemen
   anders komen in de war bijvoorbaat dank

 2. Dat het namaakspullen zijn dat weten we allemaal
  Dit maakt mij dan ook niet uit
  Maar het is een zeer vervelend straatbeeld
  Ze spreken je constant aan
  Nog storender is wanneer ze langs de terrassen gaan om hum waar aande man te brengen
  Gelukkig hebben wij hier in Spanje waar wij verblijven , er geen last van
  Op de markt kan je ook leuke en goedkope waren kopen

  1. In El Campello zijn ze sedert dit jaar ook massaal aanwezig. Ze worden steeds meer opdringerig.
   De politie doet er niets aan. Wat ik van sommige horeca bazen NIET begrijp is , dat ze die lui in hun zaak toelaten

   1. De horeca houders hebben schrik van deze verkopers, het zijn georganiseerde bendes die alles verkopen en als een horeca houder hun verbied op hun terras te komen, wordt hij belaagd en zit de kans er dik in dat zijn terras ´s nachts wordt kort en klein geslagen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken