AliExpress opent eerste winkel in Málaga en derde in Andalusië

AliExpress opent eerste winkel in Málaga en derde in Andalusië
Beeld: AliExpress / web

AliExpress opent eerste winkel in Málaga en derde in Andalusië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het Chinese AliExpress en concurrent van Amazon, opent binnenkort in het Plaza Mayor winkelcentrum in Málaga haar eerste fysieke winkel in de provincie. Het zal onder de noemer ‘AliExpress Plaza’ de derde winkel in Andalusië zijn. De opening staat gepland voor 11 maart.

AliExpress zal zijn eerste fysieke winkel openen in het Plaza Mayor winkelcentrum in Málaga, met de slogan ‘Als je het kunt bedenken, is het hier’. Bronnen van het winkelcentrum hebben bevestigd dat de winkel op zaterdag 11 maart zijn deuren zal openen en dat het een winkel zal zijn voor de aankoop van dagelijkse producten, en niet voor het afhalen van online bestelde producten. De winkel zal zich bevinden in het oostelijke deel van het winkelcentrum, op de locatie waar vroeger de Xiaomi-winkel was gevestigd.

De e-commerce gigant heeft nu in totaal 11 winkels in het land, waarbij die in Málaga de derde in Andalusië is. De laatste openingen waren in Sevilla en Granada, naast de al bestaande winkels in grote steden zoals Madrid, Barcelona en Vitoria.

Hoewel niet alle details bekend zijn, hebben AliExpress-winkels doorgaans verschillende aparte ruimtes die zijn gereserveerd voor bepaalde merken. Er is een zone voor populaire producten, ook wel de ‘hot selling’ zone genoemd, waar de populairste en best verkochte producten van het platform te vinden zijn. In het technologiegedeelte zijn merken zoals Apple, Xiaomi en Huawei te vinden, naast andere. Er zijn ook zones gewijd aan mobiliteit, technologische gadgets en een gameruimte.

AliExpress is onderdeel van de Chinese Alibaba-groep en is een van de toonaangevende online verkoopplatforms. Het platform werd opgericht in 2010 door kleine bedrijven uit China en andere landen en biedt producten aan internationale kopers.

Ga naar de inhoud