Gebrek aan huurwoningen op Menorca laat de huurprijzen flink stijgen

123rf
Beeld: 123rf

Gebrek aan huurwoningen op Menorca laat de huurprijzen flink stijgen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MAHON – Het ontbreken aan huurwoningen of een groot gebrek aan deze woningen op het eiland Menorca hebben ervoor gezorgd dat de huurprijzen gedurende 2017 met 20% zijn gestegen. Het is in de steden Ciutadella en Mahón praktisch onmogelijk om voor minder dan 500 euro per maand een appartement met twee slaapkamers te vinden. Het gaat in dit geval dus om huurwoningen voor het hele jaar en niet voor toeristisch gebruik.

In een van de twee grote steden Ciutadella en Mahón op het eiland Menorca wonen voor minder dan 500 euro aan huur is bijna niet mogelijk nu gedurende 2017 de huurprijzen opnieuw gestegen zijn. De reden voor die stijging is de toegenomen vraag en het gebrek aan huurwoningen. Op alle Balearen eilanden samen (Menorca, Mallorca, Ibiza en Formentera) zijn de huurprijzen met 22,1% gestegen in 2017.

Volgens de website menorca.info zijn de huurprijzen bijna weer op hetzelfde niveau gekomen als voor de crisis van 2008. Voor een semi-nieuw appartement van 65 m/2 met twee slaapkamers en een badkamer betaal je meer dan 500 euro in de steden Ciutadella en Mahón. Begin 2017 was dat nog 400 euro.

Makelaars zeggen dat het vinden van een goede huurwoning moeilijk is op het Balearen eiland. De makelaars doen echter wel leuke zaken want goede huurwoningen worden vaak al binnen 48 tot 72 uur verhuurd.

Verkopen

Ondertussen zijn veel eigenaren van woningen op Menorca en andere Balearen eilanden begonnen met het verkopen (dus niet verhuren) van hun woning. De reden daarvoor is dat de wetten rondom het toeristisch verhuren van huizen en appartementen flink aangescherpt zijn op de Balearen en veel woningen niet voldoen aan de eisen of voor te veel geld verbouwd moeten worden waardoor de verhuur niet meer rendabel is geworden. Het illegaal verhuren wordt steeds lastiger en eigenaren riskeren gepakt te worden met hoge boetes tot gevolg.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.