Recordaantal corona-ziekenhuisopnames in Spanje in 24 uur tijd

Recordaantal corona-ziekenhuisopnames in Spanje in 24 uur tijd
Beeld: 123rf

Recordaantal corona-ziekenhuisopnames in Spanje in 24 uur tijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er wordt altijd veel gesproken en geschreven over de corona-besmettingen en personen die positief op het coronavirus en COVID-19 getest worden. Dat zijn ook belangrijke gegevens want dat geeft aan dat het virus niet is verdwenen en nog steeds om zich heen grijpt maar belangrijker is vaak hoe de situatie in de ziekenhuizen is. Want in maart moest in Spanje de noodtoestand afgekondigd worden omdat het gezondheidssysteem op springen stond maar daar is in de tweede golf van de pandemie nog lang geen sprake van. 

Spanje heeft sinds de aanvang van de corona-crisis in het land meer dan 554.143 personen positief getest op het coronavirus en er zijn inmiddels volgens de officiële cijfers en via een PCR-test bevestigd 29.699 sterfgevallen gemeld (een aantal dat waarschijnlijk veel hoger zal zijn).

Op donderdag werd echter een record verbroken met 1.141 ziekenhuisopnames in 24 uur tijd wat echter nog steeds minder is dan de dagelijkse duizenden ziekenhuisopnames toen de pandemie het hoogtepunt bereikte in Spanje in maart en april dit jaar.

Donderdag 10 september

Op dit moment liggen er 8.401 personen vanwege het coronavirus in de Spaanse ziekenhuizen waarvan het merendeel in de Madrid regio met 2.563 patiënten gevolgd door Catalonië met 1.128, Andalusië met 928, Valencia regio met 533, Aragón met 473, Baskenland met 503, Balearen met 339, Canarische Eilanden met 257 en Murcia met 258 patiënten.

Het totaal aantal intensive care patiënten dat op dit moment in ziekenhuizen ligt is gestegen naar 1.136 patiënten. De afgelopen 24 uur zijn 1.141 patiënten opgenomen maar werden er ook 969 patiënten ontslagen uit de ziekenhuizen. Op dit moment is slechts 7,4% van de ziekenhuisbedden in Spanje bezet met corona-patiënten.

De afgelopen 7 dagen moesten er in Spanje 2.132 personen opgenomen worden in ziekenhuizen waardoor het totale aantal sinds het begin van de corona-crisis steeg naar 138.917 patiënten. Daarvan werden er de afgelopen 7 dagen 171 opgenomen op de intensive care waardoor dat aantal steeg naar 12.700 ic-patiënten sinds de aanvang van de corona-crisis.

Naast de 1.141 personen die de afgelopen 24 uur in ziekenhuizen zijn opgenomen zijn er ook de afgelopen 24 uur 4.137 personen positief getest waardoor het totale aantal positieven sinds de aanvang van de corona-crisis in Spanje is gestegen naar 554.143 personen. Er zijn de afgelopen 24 uur ook 71 personen door of met het coronavirus of COVID-19 om het leven gekomen waardoor het totaal aantal corona-doden sinds de aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 29.699 personen.

Aantal IC-afdeling opnames

Percentage bezette bedden met COVID-patiënten

Percentage bezette bedden met COVID-patiënten per autonome regio

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.