skip to Main Content
Veroorzaker bosbrand Gran Canaria aangehouden (UPDATE)
RTVE

Veroorzaker bosbrand Gran Canaria aangehouden (UPDATE)

LAS PALMAS – Terwijl de brandweer met tientallen voertuigen, brandweerlieden, militairen en blushelikopters en vliegtuigen nog bezig is om een bosbrand in het centrum van het eiland Gran Canaria te bestrijden, heeft de politie de vermoedelijke veroorzaker aangehouden. Het gaat om een 55-jarige inwoner van Telde die waarschijnlijk aan het lassen was waarna de vonken de grote brand veroorzaakten.

Op het moment van schrijven is er meer dan 900 ha natuur verwoest in de gemeenten Artenara, Tejeda en Gáldar op het Canarische Eiland Gran Canaria. Zoals de website van RTVE omschrijft was de verdachte bezig met laswerkzaamheden bij zijn woning in de gemeente Telde nabij de GC-21 weg bij Las Peñas. 

UPDATE: Zondagmiddag werd bekend dat er inmiddels meer dan 1.000 ha natuur is verwoest. Er zijn volgens getuigen ook enkele woningen door het vuur verwoest. Er zijn meer dan 500 mensen geëvacueerd. De natuur- en bosbrand is nog niet onder controle want de wind heeft afgelopen nacht en zondag overdag het vuur nieuw leven ingeblazen.

Direct nadat rond 12.20 uur zaterdagmiddag de melding binnenkwam bij de politie kwam men in actie. Ondanks het snel optreden van de meer dan 100 brandweerlieden kon men niet voorkomen dat er 102 ha natuur werd verwoest. 

Gedurende de nacht van zaterdag op zondag kwamen er nieuwe brandhaarden bij en verspreidde de vlammenzee zich richting de bossen. In eerste instantie meende men dat het vuur onder controle was maar door weersomstandigheden kwam er nieuw leven in de natuur- en bosbrand waardoor er nu 900 ha natuur verwoest is.

Inwoners in zo’n twaalf woningen in de wijken Tablado en las Peñas in de gemeente Gáldar zijn door de politie uit voorzorg geëvacueerd. Ook verschillende inwoners van de gemeente Artenara moesten hun woningen verlaten vanwege de oprukkende vlammenzee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. wat een drama door zo’n domkop.
  wat moet je nou doen met een -op die plek- lassende domkop?
  voorlichten?
  nee: beter bewuster OPVOEDEN.
  afgelopen week zie ik -in auto- op de Veluwe een achteloos naar buiten gegooide brandende peuk vonken!!! ‘k houd m’n hart vast.
  gelukkig daarna geen brandmelding.
  onopgevoede boerenlul(lin)?

  1. De vermoedelijke dader werd gearresteerd die zich beroept op het nemen van de “voorzorgsmaatregelen nemen” voor deze periode. Dat wil dus zeggen dat hij wel degelijk voorzorgsmaatregelen heeft genomen.
   Men kan dus de vraag stellen of deze voorzorgsmaatregelen dan wel voldoende waren en best eens herzien worden. Natuurlijk primeert het gezond verstand.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by