Veroorzaker bosbrand Gran Canaria aangehouden (UPDATE)

Europa Press
Beeld: Europa Press

Veroorzaker bosbrand Gran Canaria aangehouden (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Terwijl de brandweer met tientallen voertuigen, brandweerlieden, militairen en blushelikopters en vliegtuigen nog bezig is om een bosbrand in het centrum van het eiland Gran Canaria te bestrijden, heeft de politie de vermoedelijke veroorzaker aangehouden. Het gaat om een 55-jarige inwoner van Telde die waarschijnlijk aan het lassen was waarna de vonken de grote brand veroorzaakten.

Op het moment van schrijven is er meer dan 900 ha natuur verwoest in de gemeenten Artenara, Tejeda en Gáldar op het Canarische Eiland Gran Canaria. Zoals de website van RTVE omschrijft was de verdachte bezig met laswerkzaamheden bij zijn woning in de gemeente Telde nabij de GC-21 weg bij Las Peñas. 

UPDATE: Zondagmiddag werd bekend dat er inmiddels meer dan 1.000 ha natuur is verwoest. Er zijn volgens getuigen ook enkele woningen door het vuur verwoest. Er zijn meer dan 500 mensen geëvacueerd. De natuur- en bosbrand is nog niet onder controle want de wind heeft afgelopen nacht en zondag overdag het vuur nieuw leven ingeblazen.

Direct nadat rond 12.20 uur zaterdagmiddag de melding binnenkwam bij de politie kwam men in actie. Ondanks het snel optreden van de meer dan 100 brandweerlieden kon men niet voorkomen dat er 102 ha natuur werd verwoest. 

Gedurende de nacht van zaterdag op zondag kwamen er nieuwe brandhaarden bij en verspreidde de vlammenzee zich richting de bossen. In eerste instantie meende men dat het vuur onder controle was maar door weersomstandigheden kwam er nieuw leven in de natuur- en bosbrand waardoor er nu 900 ha natuur verwoest is.

Inwoners in zo’n twaalf woningen in de wijken Tablado en las Peñas in de gemeente Gáldar zijn door de politie uit voorzorg geëvacueerd . Ook verschillende inwoners van de gemeente Artenara moesten hun woningen verlaten vanwege de oprukkende vlammenzee.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.