Anti-rem snelheidscamera’s op Spaanse wegen

Anti-rem snelheidscamera's op Spaanse wegen
Beeld: VOORBEELD / 123rf

Anti-rem snelheidscamera’s op Spaanse wegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – De autonome politie van de regio Navarra gaat ze als eerste op vaste locaties plaatsen terwijl de Guardia Civil verkeerspolitie er al vaker gebruik van maakt op speciale momenten zoals bij te verwachten vakantiedrukte op de wegen. We hebben het hier over snelheidscamera’s of flitsers die registreren wanneer iemand van te voren afremt om een bekeuring te voorkomen.

De anti-rem flitser heeft in het Spaans de naam ‘radar anti-frenazo’ die ook wel ‘radar en cascada’ genoemd wordt. Met deze snelheidscamera’s of flitser kan men registreren of iemand voordat deze langs de snelheidscamera rijdt de snelheid heeft verminderd of niet. 

Want het komt maar al te vaak voor dat je op een weg rijdt in Spanje, het bekend is dat ergens een snelheidscamera staat of hangt en de overige automobilisten vlak van tevoren op de rem trappen om van bv. 140 km/uur naar 100 km/uur te gaan. Dat levert niet alleen gevaarlijke situaties op en zelfs files maar het is ook niet terecht want de persoon rijdt na de snelheidscamera gewoon weer verder met 140 km/uur.

Daarom is de autonome politie van de regio Navarra begonnen met het installeren van de anti-rem flitsers. Deze werken met een systeem waarbij de snelheid van een voertuig ruim voor de snelheidscamera reeds geregistreerd wordt en daarna ook wanneer deze langs de snelheidscamera rijdt. Op die manier kan men deze twee snelheden vergelijken en weet de computer of iemand hard reed en afremde om te voorkomen dat hij/zij geregistreerd werd.

De Guardia Civil verkeerspolitie van de DGT maakt al langer gebruik van deze ‘radares anti-frenazo’ maar alleen op bepaalde momenten zoals als er extra veel verkeer verwacht wordt. 

De kans is echter groot dat in de nabije toekomst op meerdere plaatsen in Spanje deze ant-rem flitsers geplaatst gaan worden om de verkeersveiligheid te verbeteren en ongevallen te voorkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.