Search
menu
Search

Spanjaard aangehouden voor het schoonmaken van deuren van historische tempel

Spanjaard aangehouden voor het schoonmaken van deuren van historische tempel
Beeld: via canva.com

Spanjaard aangehouden voor het schoonmaken van deuren van historische tempel

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De politie van Taiwan heeft afgelopen maandag een Spaanse burger aangehouden omdat deze ernstige schade heeft toegebracht aan de deuren van een historische tempel in de hoofdstad Taipei. De Spanjaard was zeer vroeg in de ochtend naar de tempel gekomen met schoonmaakproducten, omdat de deuren volgens deze persoon ‘in slechte staat waren’. 

De politie in Taiwan werd gebeld om twee uur in de nacht met een melding over een mogelijke daad van vandalisme bij de Shilin Qixian tempel. Deze tempel werd gebouwd in 1796 en is gewijd aan de godin Mazu. Toen de politie bij de tempel kwam om te kijken wat er aan de hand was, vonden ze daar een man die de houten deuren aan het boenen was met chemische producten. Een van de producten had een oplosmiddel als component. Het oplosmiddel had al schade aangericht aan de verf op de deuren voor de politie in kon grijpen. 

De verdachte is 53 jaar oud en verklaart aan de politie dat hij thuis aan het drinken was. Op een gegeven moment was hij de straat op gegaan en zag dat de deuren van de tempel in slechte staat verkeerden. Daarom besloot hij terug te keren met schoonmaakproducten. 

De identiteit van de man is tot nu toe nog niet openbaar gemaakt. Wel wordt vermeld dat hij deel heeft uitgemaakt van restauratie teams van andere monumenten in Taiwan. De commissaris van de Wenlin-politie heeft duidelijk gemaakt dat hij vindt dat er legale consequenties moeten zitten aan de daad van de Spanjaard, omdat hij schade heeft toegebracht aan een cultureel gebouw. 

Volgens de Taiwanese wet kan de man een gevangenisstraf van tussen de zes maanden en de vijf jaar verwachten naast boetes die tot twintig miljoen Taiwanese dollar kunnen oplopen (dat is rond de 573.000 euro.)

Ga naar de inhoud