1.513 Afrikaanse migranten in een week tijd bij de Canarische Eilanden

1.513 Afrikaanse migranten in een week tijd bij de Canarische Eilanden
Beeld: Europa Press

1.513 Afrikaanse migranten in een week tijd bij de Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden worden de laatste weken bestormd door Afrikaanse bootmigranten die op zoek zijn naar een beter leven in Europa. Gemiddeld kwamen er per dag 219 nieuwe bootmigranten bij met een totaal de afgelopen week van 1.533 migranten die in 52 boten bij de Canarische Eilanden arriveerden en daar werden opgevangen door het Rode Kruis en de autoriteiten.

Tot nu toe dit jaar zijn er bij de Canarische Eilanden alweer duizenden Afrikaanse bootmigranten aangekomen wat een gemiddelde is van 87 per dag. Gedurende de afgelopen maand september kwamen er 2.148 bootmigranten aan met een gemiddelde van 71,6 per dag.

In de maand oktober zijn er gedurende de eerste twee weken van de maand al meer migranten aangekomen, te weten 2.169 in totaal met gemiddeld 144 per dag. Als het ritme van september van gemiddeld 71,6 migranten per dag tot het einde van het jaar doorgaat dan komen er vanaf 15 oktober nog 8.102 bootmigranten bij de reeds aangekomen 5.370 migranten waardoor het totaal dit jaar zal stijgen naar 13.742 Afrikaanse bootmigranten.

Maar als er zoals de afgelopen weken 219 bootmigranten per dag bij komen dan zal het totaal stijgen naar 24.527 wat er 16.425 meer zijn vanaf 15 oktober.

Hoe de situatie aan het einde van dit jaar ook zal zijn, 2020 zal eindigen als het tweede jaar met de meeste Afrikaanse bootmigranten op 2007 na toen er 12.478 bootmigranten aankwamen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.