Campings Costa Brava in tv-programma RTL Kampeert

Campings Costa Brava in tv-programma RTL Kampeert
Beeld: Camping Delfin Verde / Facebook

Campings Costa Brava in tv-programma RTL Kampeert

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Sinds januari dit jaar zendt RTL 4 het nu al populaire kampeerprogramma RTL Kampeert uit. De presentatie is in handen van Sander Janson die vier jaar geleden ook al Campinglife presenteerde. Er zijn voor diverse programma’s opnames gemaakt bij Italiaanse, Nederlandse en Belgische campings maar nu komt Spanje aan de beurt.

Spanje en met name de Costa Brava in Catalonië is een populaire kampeerbestemming voor Nederlandse vakantiegangers. Daarom is het team bezig met opnames bij diverse Catalaanse campings zoals Camping Delfín Verde in Torroella de Montgrí of de glamping accommodaties van resort Can Bora in het binnenland gelegen dorp Constantins.

Volgens de Catalaanse krant La Vanguardia moeten de Nederlandse tv-kijkers wel wachten tot het eerste trimester van 2021 om de opnames bij RTL 4 te kunnen zien.

Met name de campings aan de Costa Brava leven van de buitenlandse kampeerders die goed zijn voor 80% van de gasten. Daaronder bevinden zich 30% Nederlandse en Duitse kampeerders. 

Gezien de huidige situatie spreken de campings in de maand juli over een bezettingsgraad van 30% waaronder veel trouwe Nederlandse kampeerders die elk jaar terugkeren, met name in juli. Maar men schrijft ook dat het aantal Nederlandse kampeerders met 50% is gedaald dit jaar.

Tijdens de tv-opnames laat men de campings en de omgeving zien met o.a. drone opnames en bezoekt men de bezienswaardigheden en highlights in de omgeving. Maar er wordt ook aandacht besteed aan het post-covid-kampeerleven met uitleg van de corona-maatregelen die men genomen heeft, mensen die met mondkapjes op te zien zijn etc.

Ga naar de inhoud