menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-maatregelen Valencia regio aangepast vanaf 26 april tot 9 mei

Corona-maatregelen Valencia regio aangepast en versoepelt vanaf 26 april tot 9 mei
Beeld: 123rf (aangepast)

Corona-maatregelen Valencia regio aangepast vanaf 26 april tot 9 mei

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De huidige corona-maatregelen eindigen op zondag 25 april 23.59 uur maar deze zijn door de regionale overheid verlengd en aangepast. De onderstaande regels en de huidige corona-maatregelen die blijven bestaan gaan in vanaf maandag 26 april 00 uur tot in principe 9 mei, wanneer ook de noodtoestand in Spanje moet eindigen.

Over het algemeen geldt dat de huidige corona-maatregelen in de Valencia regio (Comunidad Valenciana), bestaande uit de provincies Valencia, Alicante (Costa Blanca) en Castellón (Costa Azahar) zijn verlengd tot en met zondag 9 mei.

De grootste en belangrijkste wijziging is dat de horeca (bars en restaurants) en winkels tot 22 uur open mogen zijn. 22 uur is als nieuwe sluitingstijd gekozen omdat vanaf dat tijdstip de avondklok in gaat.

Wijzigingen

Voor de horeca geldt nog steeds dat de terrassen voor 100% bezet mogen zijn maar dat er wel een minimale afstand van 1,5 meter tussen tafels moet zijn. In het interieur van de bars en restaurants mag 30% bezet zijn met een maximum van 6 personen aan een tafel. Het is ook verplicht om een mondkapje te dragen op het moment dat je niets nuttigt.

De winkels en winkelcentra mogen vanaf maandag 26 april tot 22 uur open blijven.

Er geldt nog steeds een regionale lockdown voor de hele autonome regio Comunidad Valenciana (Valencia regio). Dat betekent dat er nog steeds een in- en uitreisverbod geldt met bepaalde uitzonderingen (vakantie of tweede woning bezoek hoort daar niet bij).

De avondklok blijft gehandhaafd tussen 22.00 en 6.00 uur.

In privésfeer zoals thuis mogen max. 2 groepen samenwonenden samenkomen. Op openbare plaatsen mogen max. 6 personen samenkomen.

De capaciteit in bioscopen, theaters etc. wordt verhoogd van 50% naar 75%.