skip to Main Content
Taxichauffeurs Barcelona gaan op 25 en 26 juli staken
123rf

Taxichauffeurs Barcelona gaan op 25 en 26 juli staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Taxichauffeurs Barcelona gaan op 25 en 26 juli staken

123rf

BARCELONA – Op dezelfde dagen dat het Ryanair cabinepersoneel gaat staken zullen ook de taxichauffeurs in Barcelona het werk uit protest gaan neerleggen. Alle verenigingen en syndicaten van taxichauffeurs in de Catalaanse hoofdstad hebben besloten een 48-uurs staking te houden op woensdag 25 en donderdag 26 juli. Er wordt gestaakt vanwege onvrede omtrent de rechterlijke uitspraak in verband met de licenties voor de zogenaamde VTC, huurauto’s met chauffeur.

De leden van de syndicaten en verenigingen van taxirijders Asociación Taxistas Latinos Unidos, Elite Taxi Barcelona, Associació de Taxistes Pakistanesos de Catalunya, Sindicat del Taxi de Catalunya, Agrupació Taxi Companys en Anget Taxi in de stad Barcelona hebben aangekondigd te gaan staken op 25 juli vanaf 6 uur ‘s-morgens en 26 juli.

De staking volgt op een uitspraak van het Catalaans Hooggerechtshof wat betreft het tijdelijk opschorten van de gemeentelijke regulering wat betreft de VTC licenties waardoor bedrijven als Uber en Cabify bevooroordeeld worden, aldus de taxichauffeurs.

Voor woensdag 25 juli om 11 uur staat er voor het gebouw van het Catalaanse Hooggerechtshof aan de Passeig Lluis Companys een demonstratie gepland. Daarnaast zullen de taxichauffeurs gedurende 48 uur op woensdag 25 en donderdag 26 uit protest het werk neerleggen en zullen er praktisch geen taxi’s rijden in de Catalaanse stad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ik niet, ik heb meer dan 10 jaar in Barcelona gewoond en vaak waren de chauffeurs niet de eigenaren/licentiehouders. Nu vallen de tarieven in Barcelona voor een taxiritje nog wel mee in de stad maar vergeet niet dat er met die licenties giga wordt gespeculeerd.
   Al zo’n 35 jaar neem ik wereldwijd taxi’s en ik ben nog steeds niet overtuigd van de prestatie om iemand naar huis te rijden tegen een tandartstarief.
   Daarom is de concurrentie van blablacar en dergelijke gewoon goed om monopolies te doorbreken.

 1. Zover ik weet, zijn de “echte” taxi-chauffeurs in Barcelona meestal aangesteld voor hongerlonen, veelal buitenlanders.
  Hebben die chauffeurs dan wel de opleiding om de officiële geel/zwarte taxi’s te mogen besturen ?

  1. Klopt niet helemaal denk ik want een taxi licentie is hartstikke duur en daar werkt men hard voor. Met buitenlanders bedoel je dan waarschijnlijk zuid amerikanen. In Barcelona is een behoorlijk pittige opleiding om taxirijder te woorden, dat kan niet zomaar iedereen en er is een beperkt aantal licenties.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by