Één dode en negen gewonden na ongeval met chloor in zwembad in Zaragoza

Één dode en negen gewonde na ongeval met chloor in zwembad in Zaragoza
Beeld: Freepik

Één dode en negen gewonden na ongeval met chloor in zwembad in Zaragoza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – In Luna, een pittoresk dorpje in de provincie Zaragoza, stierf een werknemer van het gemeenschappelijk zwembad na een vergiftiging met chloor. Het ongeluk speelde zich af in de kleine controlekamer van het zwembad. Na fout gebruik van de chemische substantie ontstond een giftige wolk die ook negen gewonden veroorzaakte.

Een treurige en fatale fout kostte afgelopen woensdag in het zwembad van Luna het leven aan Jesús C.S, een 58 jaar oude werknemer van de gemeentedienst. Het gevaarlijke gas kwam tot ontploffing en veroorzaakte een giftige wolk. Jesús C.S, echtgenoot en vader van twee dochters, bevond zich meteen in kritieke toestand. Een aantal van de omstanders brachten de man nog naar de medische post van het dorp, waar hij het nog voor de deur begaf. Het medisch personeel probeerde de man drie kwartier lang te reanimeren. Helaas bleken hun inspanningen tevergeefs. Zelfs de defibrillator volstond niet om de man te redden.

Door het ongeluk moesten maar liefst 50 personen uit het zwembad worden geëvacueerd. Luna heeft slechts 750 inwoners, maar veel mensen verblijven er enkel in de zomer waardoor het dan ook een stuk drukker is. Toen de ontploffing plaatsvond, drong het niet meteen tot de zwemmers door dat er effectief iets aan de hand was. Pas toen ze irritaties in de keel en ogen opmerkten, ging de alarmbel rinkelen. Het zwembad werd meteen ontruimd.

Naast de overleden man werden nog 9 gewonden verzorgd. 5 daarvan waren kinderen, slechts 3 werden overgebracht naar het kinderziekenhuis van Zaragoza. Gelukkig stelde men daar vast dat geen van hen zware verwondingen opgelopen had.

Tot verschrikking van de dorpsbewoners bleef het kadaver van Jesús C.S. nog drie uur in de zon voor de medische post liggen. Het kon daar pas worden weggehaald wanneer het forensisch onderzoek was afgehandeld. Gezien de felle zon die namiddag, zagen de omstanders zich verplicht parasols om het slachtoffer heen te plaatsen. De gemeente Luna blijft geschokt en in rouw achter om het verlies van een geliefde gemeentewerker.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.