Één dode en negen gewonden na ongeval met chloor in zwembad in Zaragoza

Één dode en negen gewonde na ongeval met chloor in zwembad in Zaragoza
Beeld: Freepik

Één dode en negen gewonden na ongeval met chloor in zwembad in Zaragoza

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – In Luna, een pittoresk dorpje in de provincie Zaragoza, stierf een werknemer van het gemeenschappelijk zwembad na een vergiftiging met chloor. Het ongeluk speelde zich af in de kleine controlekamer van het zwembad. Na fout gebruik van de chemische substantie ontstond een giftige wolk die ook negen gewonden veroorzaakte.

Een treurige en fatale fout kostte afgelopen woensdag in het zwembad van Luna het leven aan Jesús C.S, een 58 jaar oude werknemer van de gemeentedienst. Het gevaarlijke gas kwam tot ontploffing en veroorzaakte een giftige wolk. Jesús C.S, echtgenoot en vader van twee dochters, bevond zich meteen in kritieke toestand. Een aantal van de omstanders brachten de man nog naar de medische post van het dorp, waar hij het nog voor de deur begaf. Het medisch personeel probeerde de man drie kwartier lang te reanimeren. Helaas bleken hun inspanningen tevergeefs. Zelfs de defibrillator volstond niet om de man te redden.

Door het ongeluk moesten maar liefst 50 personen uit het zwembad worden geëvacueerd. Luna heeft slechts 750 inwoners, maar veel mensen verblijven er enkel in de zomer waardoor het dan ook een stuk drukker is. Toen de ontploffing plaatsvond, drong het niet meteen tot de zwemmers door dat er effectief iets aan de hand was. Pas toen ze irritaties in de keel en ogen opmerkten, ging de alarmbel rinkelen. Het zwembad werd meteen ontruimd.

Naast de overleden man werden nog 9 gewonden verzorgd. 5 daarvan waren kinderen, slechts 3 werden overgebracht naar het kinderziekenhuis van Zaragoza. Gelukkig stelde men daar vast dat geen van hen zware verwondingen opgelopen had.

Tot verschrikking van de dorpsbewoners bleef het kadaver van Jesús C.S. nog drie uur in de zon voor de medische post liggen. Het kon daar pas worden weggehaald wanneer het forensisch onderzoek was afgehandeld. Gezien de felle zon die namiddag, zagen de omstanders zich verplicht parasols om het slachtoffer heen te plaatsen. De gemeente Luna blijft geschokt en in rouw achter om het verlies van een geliefde gemeentewerker.

Ga naar de inhoud