Geadopteerde hond langs de Camino de Santiago gaat naar Japan

Geadopteerde hond langs de Camino de Santiago gaat naar Japan
Beeld: Michi / Apaca

Geadopteerde hond langs de Camino de Santiago gaat naar Japan

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO D.C. – Duizenden wandelaars en pelgrims lopen jaarlijks de Camino de Santiago in Spanje. Daarbij zijn ze vaak niet alleen en worden ze langs de honderden kilometers lange route soms vergezeld door honden die geen baasjes hebben en door hun oude families aan hun lot zijn overgelaten. Sommige van deze honden vinden nieuwe families dankzij pelgrims die de viervoeters adopteren.

Michi is de laatste van de vele honden die door pelgrims zijn geadopteerd maar Michi is een verhaal apart. Want Michi gaat Spanje verlaten en wordt door de Japanse wandelaarsters Kimiko Uchii en Tamano Hayashi meegenomen naar Japan. Zij kwamen afgelopen mei oog in oog te staan met Michi tussen Portomarín en Palas de Rei toen de zwart gekleurde hond de blik niet losliet van de Japanners die op een terras zaten.

Toen de Japanners hun weg vervolgden volgde de hond hen waarna ze begrepen dat het om een hond ging die geen thuis had. De pelgrims moesten echter door en de hond werd afgegeven aan de Protección Civil die de hond overhandigde aan de Asociación Protectora de Animales del Camino (Apaca). 

De Japanse vrouwen lieten geld achter om voor de hond te zorgen en gaven aan dat ze Michi wilden adopteren maar pas nadat ze de Camino hadden voltooid. Niet veel later begon men met de papierwinkel en op 29 december zal Michi een 10.000 km lange reis maken naar Japan.

Maar Michi is niet de enige hond die het geluk heeft geadopteerd te worden want ook Camí en Way werden door pelgrims geadopteerd nadat ook zij oog in oog kwamen te staan met een hond die hun leven zou veranderen. 

Deze drie honden hebben allemaal de naam Camino gekregen maar dan in het Japans (Michi), Catalaans (Camí) en Engels (Way) want deze honden werden geadopteerd door twee Japanse vrouwen, een Catalaanse vrouw en een echtpaar uit Australië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.