Grote verkeershinder op AP-7 snelweg bij Girona vanwege hagel en inzet sneeuwruimers

Grote verkeershinder op AP-7 snelweg bij Girona vanweve hagel en inzet sneeuwruimers
Beeld: @diariARA / X

Grote verkeershinder op AP-7 snelweg bij Girona vanwege hagel en inzet sneeuwruimers

In de nasleep van de recente weersveranderingen in Catalonië, heeft hevige hagelval en sneeuwval voor ernstige onderbrekingen in het verkeer gezorgd op de AP-7-snelweg en andere belangrijke wegen in de Vallès Barcelona-regio, niet ver van de Costa Brava. De autoriteiten riepen bestuurders op tot extra voorzichtigheid om ongelukken te voorkomen terwijñ sneeuwruimers de Spaanse ‘Route du Soleil’ hagelvrij maakten.

Zaterdagmiddag werd de AP-7-snelweg in beide richtingen afgesloten voor verkeer vanwege hevige hagelval ter hoogte van Llinars del Vallès en Sant Celoni in Vallès Oriental. De hagelbuien veroorzaakten een gevaarlijke situatie voor bestuurders, wat leidde tot de sluiting van de snelweg.

De hagelval trof niet alleen de AP-7, maar zorgde ook voor verkeersproblemen op de C-35 in Vallès en op de C-25 tussen Espinelves in Girona en Sant Julià de Vilatorta in Barcelona. Bestuurders werden gewaarschuwd om extra voorzichtig te rijden en hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

De combinatie van hagelval en sneeuwval creëerde een uitdagende situatie voor zowel bestuurders als verkeersautoriteiten. De plotselinge verandering in weersomstandigheden verhoogde de kans op ongelukken en vertragingen.

De wegwerkers werkten onvermoeibaar om de wegen vrij te maken van sneeuw en ijs. Sneeuwruimmachines werden ingezet om de sneeuw te verwijderen en zoutstrooiers werden gebruikt om de gladheid te verminderen. Deze inspanningen waren essentieel om de veiligheid van de bestuurders te garanderen.

Ga naar de inhoud