Hele autonome regio Murcia en alle gemeenten in een dubbele lockdown

Hele autonome regio Murcia en alle gemeenten in een dubbele lockdown
Beeld: 123rf

Hele autonome regio Murcia en alle gemeenten in een dubbele lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – In navolging van diverse andere autonome regio’s waaronder Baskenland, Aragón, Asturië, Navarra en La Rioja heeft ook de regionale overheid in Murcia besloten de hele regio en alle gemeenten in een lockdown te doen. Dat betekent dat de regio als eerste van heel Spanje te maken krijgt met een dubbele lockdown, die van de autonome regio en die van de 45 gemeenten.

De regionale overheid heeft vanwege de nog steeds snel stijgende corona-positieven besloten per direct de autonome regio Murcia en de 45 gemeenten in de regio in een lockdown (cierre perimetral) te doen de komende 15 dagen. 

Dat betekent dat de inwoners van de regio Murcia niet buiten de regionale grenzen mogen komen en dat niemand naar binnen kan komen maar ook dat de inwoners van de gemeenten binnen de gemeentegrenzen moeten blijven.

Het is de eerste keer dat een regionale overheid een dubbele lockdown invoert in Spanje, die van de regionale grenzen met andere autonome regio’s en die van de gemeentegrenzen. Inwoners mogen dus niet meer van de ene gemeente naar de andere reizen. Dat mag alleen als er een geldige reden voor is. 

De bewoners van de regio Murcia hoeven echter niet verplicht binnenshuis te blijven overdag en bars, winkels en restaurants zijn nog wel open maar buiten de eigen gemeente komen mag niet meer de komende 15 dagen.

Daarnaast geldt nog steeds de avondklok tot tenminste 9 november waarbij niemand op straat mag zijn tussen 23 en 6 uur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.