menu: rubrieken, zoeken & meer

Hele autonome regio Murcia en alle gemeenten in een dubbele lockdown

Hele autonome regio Murcia en alle gemeenten in een dubbele lockdown
Beeld: 123rf

Hele autonome regio Murcia en alle gemeenten in een dubbele lockdown

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – In navolging van diverse andere autonome regio’s waaronder Baskenland, Aragón, Asturië, Navarra en La Rioja heeft ook de regionale overheid in Murcia besloten de hele regio en alle gemeenten in een lockdown te doen. Dat betekent dat de regio als eerste van heel Spanje te maken krijgt met een dubbele lockdown, die van de autonome regio en die van de 45 gemeenten.

De regionale overheid heeft vanwege de nog steeds snel stijgende corona-positieven besloten per direct de autonome regio Murcia en de 45 gemeenten in de regio in een lockdown (cierre perimetral) te doen de komende 15 dagen. 

Dat betekent dat de inwoners van de regio Murcia niet buiten de regionale grenzen mogen komen en dat niemand naar binnen kan komen maar ook dat de inwoners van de gemeenten binnen de gemeentegrenzen moeten blijven.

Het is de eerste keer dat een regionale overheid een dubbele lockdown invoert in Spanje, die van de regionale grenzen met andere autonome regio’s en die van de gemeentegrenzen. Inwoners mogen dus niet meer van de ene gemeente naar de andere reizen. Dat mag alleen als er een geldige reden voor is. 

De bewoners van de regio Murcia hoeven echter niet verplicht binnenshuis te blijven overdag en bars, winkels en restaurants zijn nog wel open maar buiten de eigen gemeente komen mag niet meer de komende 15 dagen.

Daarnaast geldt nog steeds de avondklok tot tenminste 9 november waarbij niemand op straat mag zijn tussen 23 en 6 uur.