Voorlopig nog geen drive-in bioscoop in Málaga

Voorlopig nog geen drive-in bioscoop in Málaga
Beeld: Autocine Madrid Race

Voorlopig nog geen drive-in bioscoop in Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Eind augustus liet het Madrileense bedrijf Madrid Race weten dat ze van plan was zo snel mogelijk een ‘Autocine’ ofwel een drive-inn bioscoop te openen in Málaga. Dat zou moeten gebeuren op een terrein dat van Repsol is in de nabijheid van de Térmica maar dat gaat voorlopig niet door.

Madrid Race wilde een drive-inn bioscoop openen op een terrein bij Sacaba Beach maar dat gaat niet door omdat de gemeente binnenkort eigenaar wordt van dit terrein en daar niets gebouwd mag worden.

De initiatiefnemers van de drive-inn bioscoop zijn nu samen met de gemeente Málaga op zoek naar een andere geschikte locatie want zowel Madrid Race alsook de gemeente willen doorgaan met de plannen.

Een drive-in theater of drive-in bioscoop is een vorm van bioscoopstructuur die bestaat uit een groot openluchtfilmscherm, een projectiecabine, een concessietribune en een grote parkeerplaats voor auto’s. Binnen dit afgesloten gebied kunnen klanten films bekijken vanuit de privacy en het comfort van hun auto.

‘Autocines’ in Spanje

De eerste ‘autocine’ van Spanje werd in 1979 in de gemeente Dénia (Alicante) op slechts 200 meter van de zee geopend. Deze Auto-cine drive-inn in Denia bestaat na 40 jaar nog steeds. 10 km ten zuiden van de stad Alicante in Mutxamel werd in 1980 de El Sur drive-inn bioscoop geopend. Ook deze is nog steeds geopend met als eigenaardigheid dat honden ook toegestaan zijn.

In El Saler (Valencia) ligt sinds 1981 de drive-inn bioscoop Autocine Star. Verder zijn er nog drive-inn bioscopen in Gijón (Asturië), Torrelavega (Cantabrië), Getxo (Baskenland) en Autocine Madrid Race waar ook honden welkom zijn, bedden en strandstoelen te huur zijn en veel activiteiten plaatsvinden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.