Voorlopig nog geen drive-in bioscoop in Málaga

Voorlopig nog geen drive-in bioscoop in Málaga
Beeld: Autocine Madrid Race

MÁLAGA – Eind augustus liet het Madrileense bedrijf Madrid Race weten dat ze van plan was zo snel mogelijk een ‘Autocine’ ofwel een drive-inn bioscoop te openen in Málaga. Dat zou moeten gebeuren op een terrein dat van Repsol is in de nabijheid van de Térmica maar dat gaat voorlopig niet door.

Madrid Race wilde een drive-inn bioscoop openen op een terrein bij Sacaba Beach maar dat gaat niet door omdat de gemeente binnenkort eigenaar wordt van dit terrein en daar niets gebouwd mag worden.

De initiatiefnemers van de drive-inn bioscoop zijn nu samen met de gemeente Málaga op zoek naar een andere geschikte locatie want zowel Madrid Race alsook de gemeente willen doorgaan met de plannen.

Een drive-in theater of drive-in bioscoop is een vorm van bioscoopstructuur die bestaat uit een groot openluchtfilmscherm, een projectiecabine, een concessietribune en een grote parkeerplaats voor auto’s. Binnen dit afgesloten gebied kunnen klanten films bekijken vanuit de privacy en het comfort van hun auto.

‘Autocines’ in Spanje

De eerste ‘autocine’ van Spanje werd in 1979 in de gemeente Dénia (Alicante) op slechts 200 meter van de zee geopend. Deze Auto-cine drive-inn in Denia bestaat na 40 jaar nog steeds. 10 km ten zuiden van de stad Alicante in Mutxamel werd in 1980 de El Sur drive-inn bioscoop geopend. Ook deze is nog steeds geopend met als eigenaardigheid dat honden ook toegestaan zijn.

In El Saler (Valencia) ligt sinds 1981 de drive-inn bioscoop Autocine Star. Verder zijn er nog drive-inn bioscopen in Gijón (Asturië), Torrelavega (Cantabrië), Getxo (Baskenland) en Autocine Madrid Race waar ook honden welkom zijn, bedden en strandstoelen te huur zijn en veel activiteiten plaatsvinden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.