skip to Main Content
Voorlopig nog geen drive-in bioscoop in Málaga
Autocine Madrid Race

Voorlopig nog geen drive-in bioscoop in Málaga

MÁLAGA – Eind augustus liet het Madrileense bedrijf Madrid Race weten dat ze van plan was zo snel mogelijk een ‘Autocine’ ofwel een drive-inn bioscoop te openen in Málaga. Dat zou moeten gebeuren op een terrein dat van Repsol is in de nabijheid van de Térmica maar dat gaat voorlopig niet door.

Madrid Race wilde een drive-inn bioscoop openen op een terrein bij Sacaba Beach maar dat gaat niet door omdat de gemeente binnenkort eigenaar wordt van dit terrein en daar niets gebouwd mag worden.

De initiatiefnemers van de drive-inn bioscoop zijn nu samen met de gemeente Málaga op zoek naar een andere geschikte locatie want zowel Madrid Race alsook de gemeente willen doorgaan met de plannen.

Een drive-in theater of drive-in bioscoop is een vorm van bioscoopstructuur die bestaat uit een groot openluchtfilmscherm, een projectiecabine, een concessietribune en een grote parkeerplaats voor auto’s. Binnen dit afgesloten gebied kunnen klanten films bekijken vanuit de privacy en het comfort van hun auto.

‘Autocines’ in Spanje

De eerste ‘autocine’ van Spanje werd in 1979 in de gemeente Dénia (Alicante) op slechts 200 meter van de zee geopend. Deze Auto-cine drive-inn in Denia bestaat na 40 jaar nog steeds. 10 km ten zuiden van de stad Alicante in Mutxamel werd in 1980 de El Sur drive-inn bioscoop geopend. Ook deze is nog steeds geopend met als eigenaardigheid dat honden ook toegestaan zijn.

In El Saler (Valencia) ligt sinds 1981 de drive-inn bioscoop Autocine Star. Verder zijn er nog drive-inn bioscopen in Gijón (Asturië), Torrelavega (Cantabrië), Getxo (Baskenland) en Autocine Madrid Race waar ook honden welkom zijn, bedden en strandstoelen te huur zijn en veel activiteiten plaatsvinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken