Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe lanceert nieuwe smartphone app

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe lanceert nieuwe smartphone app
Beeld: Renfe

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe lanceert nieuwe smartphone app

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na meer dan een jaar vertraging is op 28 september eindelijk de nieuwe app van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe gelanceerd voor Android, iOS en Huawei smartphones. De app heeft nieuwe functionaliteiten die tot doel hebben de belangrijkste diensten van het bedrijf in één applicatie te verenigen. 

In juni 2020 lanceerde Renfe een nieuwe moderne website wat een grote verbetering was ten opzichte van de oude website. Datzelfde geldt ook voor de nieuwe smartphone app die sinds 28 september 2021 voor Android, iOS en Huawei smartphones te downloaden is. In deze compleet nieuwe app heeft Renfe nieuwe functionaliteiten ingebouwd om de kaartjesverkoop te versimpelen en het aankoopproces te vergemakkelijken.

Met deze nieuwe app begint Renfe het proces van het verenigen van de diensten die worden aangeboden door de verschillende applicaties die de spoorwegmaatschappij momenteel heeft: Renfe Ticket, gericht op de verkoop van tickets, en Renfe Dienstregelingen, om dienstregelingen te controleren of naar treinstations te zoeken.

De nieuwe app, genaamd “Renfe”, faciliteert en verbetert de gebruikerservaring in het ticket aankoopproces. Het is veiliger, omdat het de dubbele authenticatie factor bevat en na registratie kun je de gegevens van jouw Renfe-account raadplegen: aanstaande reizen, persoonlijke gegevens, wachtwoord wijzigingen, Renfe-puntensaldo en nog veel meer.

Een van de belangrijkste functionaliteiten van de nieuwe applicatie is de keuze van de bestemming vanuit het welkomstscherm zelf, waardoor het voor de gebruiker gemakkelijker wordt om de route te zoeken, aangezien bovendien de geolocatie-functionaliteit van het dichtstbijzijnde station is geïntegreerd. Meer informatie lees je HIER in het Spaans op de website van Renfe.

renfeAPP
Beeld: renfe.es
Ga naar de inhoud