Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Directrice asiel Torremolinos voor bijna 4 jaar naar de gevangenis voor het doden van honden en katten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MÁLAGA – De directrice van het gemeente asiel Parque Animal in Torremolinos, Carmen Marín (72), is veroordeeld tot drie jaar en negen maanden gevangenisstraf voor het doden van honderden gezonde honden en katten in het dierenasiel en daarnaast voor het vervalsen van documenten. De rechter in Málaga ziet het als bewezen dat de directrice zonder verdoving en zonder precisie de dodelijke injecties in de honden en katten plaatste. Het ergste is dat het in de meeste gevallen ging om een langzame en voor de dieren pijnlijke dood.

Carmen Martín is weliswaar nog steeds de directrice van het gemeente asiel van Torremolinos maar zal niet meer in die functie haar werkzaamheden kunnen uitvoeren en zal binnenkort uit haar functie worden gezet. Ze zal de komende 3 jaar en 9 maanden de cel ingaan voor het doden van honderden of duizenden gezonde honden en katten door deze spuiten te geven maar niet de goede hoeveelheden waardoor de arme beesten een pijnlijke dood stierven, puur en alleen om op kosten te besparen. Daarnaast acht de rechter het bewezen dat ze dit geprobeerd heeft te verdoezelen door met de papieren te frauderen waar ze tevens een boete voor heeft gekregen van bijna 20.000 euro.

Tijdens de rechtszaak bleef de directrice van het asiel in Torremolinos volhouden dat er helemaal geen 2.200 of meer gezonde honden en katten “vermoord” zijn in haar asiel en loopt dat aantal nog niets eens op naar 280 in drie jaar tijd. Mochten de dieren wel zijn gestorven dan is dat door slecht werk van de dierenartsen en niet door toedoen van haar want ze heeft naar eigen zeggen een fobie voor naalden waardoor ze zelf nooit de dodelijke injecties heeft kunnen geven, aldus Carmen Marín.

Lees ook: Directrice hondenasiel Torremolinos voor de rechter vanwege dood 2.200 honden en katten

Volgens de rechter waren er echter genoeg getuigenissen van medewerkers en vrijwilligers van het asiel en bewijzen verzamelt door agenten van Seprona (Guardia Civil) om de directrice tot een celstraf te veroordelen. De rechter is van mening dat de directrice de dieren om het leven heeft gebracht om plaats te maken in het asiel voor meer lucratieve activiteiten zoals het tegen betaling laten overnachten van honden en om op kosten te besparen door gezonde honden en katten “op te ruimen”.

Naast de directrice werd ook een andere medewerker, Felipe Barco Gamez (55), voor een jaar naar de gevangenis gestuurd met een geldboete van 3.600 euro voor zijn rol in de “moord” op de duizenden honden en katten in het asiel van Torremolinos – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 23 reacties
 1. Het enige wat ik hoop dat het verhaal echt klopt. Wat ik weet van de dierenasiels die ik ken, dat het belang van de dieren voorop staat.
  Het is zo makkelijk om iemand ergens van te beschuldigen, maar alleen na heel erg gedegen onderzoek en daar schort het meestal aan.

  1. De politiedienst Seprona (Guardia Civil) zijn geen kleine jongens en die onderzoeken echt wel … geloof dat maar. Overigens is de politie in Spanje erg goed in staat om dit soort onderzoeken te doen en zal een rechter heus niet zomaar iemand voor bijna vier jaar naard e gevangenis sturen.

  2. Zelfs in België is een geval gekend van iemand vh bestuur v een asiel, die een dodelijke injectie gaf een aan hond; de medewerkers vonden de hond in de koelkast bij een hoop kadavers doordat hij SCHREEUWDE vd pijn… ze hebben een dierenarts gebeld om aub het dier zo snel mogelijk te verlossen;
   Ik heb nog weet van andere toestanden, geloof me; niet èlk asiel is met de dieren begaan 🙁

  1. helemaal mee eens, ik begrijp alleen niet, dat de dierenartsen, die er regelmatig kwamen niets gemerkt hebben.Ik neem toch aan, dat er meerdere vrijwilligers werkten, vonden die het niet raar, dat er zoveel dieren verdwenen?

  2. Awel helemaal mee eens geef haar dan ook maar een spuitje waar ze pijnlijk van dood gaat !!! Allez of zo net net niet maar dat ze het zelf eens goed voelt !!!

  1. Dit kan toch allemaal niet meer. Er zouden meer controles moeten komen want de meeste asiels zijn belust op het geld.en zo zijn er nog in Spanje en denk dat het overal zo is.Het moet ophouden.

 2. Ik kende dit verhaal niet en ben erg geschrokken. Van mij mag ze 20 jaar krijgen en vanzelfsprekend ontslag op staande voet!

 3. Even een puur taalkundige reactie. Met regelmaat kom ik in jullie interessante Spanjenieuws dezelfde storende taalfouten tegen. Voltooide deelwoorden worden i.p.v. met een d aan het eind geschreven met een t (of andersom). Enige studie van ’t kofschip x is voor de betreffende redacteur/redactrice geen luxe. Zo staat in de inleiding van dit item veroordeelt i.p.v. veroordeeld. Graag wat meer aandacht voor correct Nederlands a.u.b.
  Qua inhoud van het nieuws zou ik willen opmerken: ga zo door!

 4. Dut is tóch al 7 jaar terug gebeurd? En het asiel is al lang dicht/gesloten? En ze hebben het over dat ze der functie niet mag uitvoeren. Terwijl alles gesloten is..
  Dus ik vraag mij af ofdat er straf uitgevoerd gaat of kan worden!

 5. De assistent heeft maar een jaar gekregen! Veel te weinig! En gaat dus waarschijnlijk ook niet de gevangenis in want onder de 2 jaar hoeft dat toch niet in Spanje? Of ben ik fout ingelicht??

 6. Wat gebeurd er toch met de mensen? Er worden duizenden dieren (ook op gruwelijke wijze) gedood om opgegeten te worden en een vrouw die dieren uit hun slechte leefomstandigheden bevrijd moet de gevangenis in. Er komen steeds meer berichten in het nieuws waar mensen beslissingen moeten nemen die helaas niet anders kunnen. Deze rechter is behoorlijk ontspoord Het moet niet gekker worden!

  1. Helaas is het zo niet gegaan. Ze heeft de honden/katten vermoord op een wijze die volgens de regionale wetten niet goed is en erg pijnlijk voor de dieren en ze heeft daarna erover gelogen en papieren vervalst. Alles samen is dat fraude en dierenmishandeling en dat mag niet, zeker niet als je nota bene de directrice bent van een asiel waar je echt niet zomaar dieren mag ombrengen. Dat kan/mag alleen in gevallen van ziekte of ouderdom en niet met gezonde dieren.

   1. Precies, daar is waar het omgaat..
    Ze heeft onschuldige, en waarschijnlijk dat de meeste gewoon gezond waren en aan het wachten waren op For ever Home dat ontnomen.
    Ze zijn op een vreselijk manier, aan het einde van hun leven gekomen…
    En dan T.Bos die reageert op taalfouten, alsjeblieft zeg… heb je niets beters te doen dan daar op te letten..
    Het gaat hier om onnodig en gemeen dierenleed..

    1. Beste Marja,
     Ik heb toch duidelijk vermeld, dat het niet een inhoudelijke reactie was. Gelukkig heeft de redactie dat wèl begrepen, want de fout is inmiddels gecorrigeerd. En ja, ik heb zat te doen, maar stoor mij gewoon aan dit soort fouten. Als een tekst bestemd is voor een groot publiek, dan dient er inhoudelijk en taalkundig goed werk te worden geleverd. Je verwacht van een vakman toch dat hij zijn vak verstaat?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!