Meer dan 17.000 medicijnen goedkoper in Spanje in 2021

Meer dan 17.000 medicijnen goedkoper in Spanje in 2021
Beeld: Freepik

Meer dan 17.000 medicijnen goedkoper in Spanje in 2021

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid (Ministerio de Sanidad) heeft de prijzen van meer dan 17.000 medicijnen die bij de apotheken te koop zijn en in ziekenhuizen gebruikt worden in prijs verlaagd. Het gaat daarbij om medicijnen die reeds op 27 november 2020 goedkoper maar waarvan de definitieve prijzen vanaf 1 januari 2021 lager zullen zijn.

Personen die in Spanje regelmatig medicijnen dienen in te nemen kunnen dat vanaf 1 januari 2021 in sommige gevallen goedkoper doen. In totaal gaat het om een besparing van 170 miljoen euro waarvan 126 miljoen in ziekenhuizen, 44 miljoen bij apotheken en meer dan 5 miljoen euro direct bij de consumenten.

De verkoopprijzen werden rond 27 november bekend gemaakt maar niet meteen veranderd aangezien de farmaceutische industrie en producenten zich aan konden passen aan de nieuwe verkoopprijzen. Vanaf 1 januari 2021 zijn de medicijnen met lagere prijzen te koop in Spanje.

Aangezien het een enorme lange lijst is geworden met circa 17.000 goedkopere medicijnen gaan we ze niet allemaal hier opsommen maar kun je HIER klikken om de lijst in de officiële staatscourant van 28 november 2020 te bekijken, de BOE-A-2020-15176.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.