Confettifeest “Cos Blanc” in Salou een week uitgesteld vanwege slecht weer

Confettifeest “Cos Blanc” in Salou een week uitgesteld vanwege slecht weer
Beeld: Diari Mes

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Het traditionele “Cos Blanc” confettifeest zou in principe dit weekend 2 en 3 februari plaats moeten vinden maar vanwege het verwachte slechte weer in de badplaats Salou aan de Costa Dorada heeft men alle activiteiten voor zaterdag en zondag een week opgeschoven. Daaronder ook het bekende “Cos Blanc” confettifeest.

De gemeente Salou laat o.a. via Twitter weten dat ze geen risico kunnen nemen wat betreft het slechte weer. Er worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht en er zijn meer dan 3.500 deelnemers die meedoen met de festiviteiten tijdens de Festa Major de Salou. De veiligheid is altijd het belangrijkste bij dit soort grote evenementen, aldus de gemeente Salou.

Alle festiviteiten en geplande activiteiten op donderdag 31 januari zijn doorgegaan en ook op vrijdag 1 februari zal alles gewoon volgens schema verlopen. Het belangrijkste feest op zaterdag 2 februari en alle andere activiteiten op die dag worden verplaatst naar zaterdag 9 februari. Alle activiteiten die gepland stonden voor zondag 3 februari zijn verplaatst naar zondag 10 februari.

Wat is Cos Blanc?

De belangrijkste activiteit van de Festa Major in Salou is het “Cos Blanc” confettifeest welke altijd op zaterdagavond plaatsvindt. Dit jaar zou dat dus 2 februari moeten zijn maar dat wordt nu zaterdag 9 februari.

De zaterdagavond staat vanaf 18.30 uur in het teken van een optocht met meer dan 25 groepen en hun praalwagens, een beetje in de stijl van Carnaval. Deze groepen rijden door enkele straten in het oude centrum waarbij de Calle Ciutat de Reus omgetoverd wordt tot een grote openlucht discotheek. Dat wil zeggen, hier staan 20 kanonnen die samen goed zullen zijn voor 25.000 kilo aan confetti.

Dit alles gaat gepaard met muziek van een DJ door de knallende luidsprekers wat er weer voor zal zorgen dat er een gezellige sfeer ontstaat tijdens het jaarlijks terugkerende confettifeest van de Costa Dorada. Dit jaar zijn er meer dan 3.500 deelnemers die verkleed meedoen met de optocht die samen de meer dan 30.000 personen die op dit feest afkomen vermaken.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Wat heb je ‘s winters ook in Salou te zoeken? Veel te koud daar.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.