Confettifeest “Cos Blanc” in Salou een week uitgesteld vanwege slecht weer

Oeps ... foto ontbreekt!

Confettifeest “Cos Blanc” in Salou een week uitgesteld vanwege slecht weer

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het traditionele “Cos Blanc” confettifeest zou in principe dit weekend 2 en 3 februari plaats moeten vinden maar vanwege het verwachte slechte weer in de badplaats Salou aan de Costa Dorada heeft men alle activiteiten voor zaterdag en zondag een week opgeschoven. Daaronder ook het bekende “Cos Blanc” confettifeest.

De gemeente Salou laat o.a. via Twitter weten dat ze geen risico kunnen nemen wat betreft het slechte weer. Er worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht en er zijn meer dan 3.500 deelnemers die meedoen met de festiviteiten tijdens de Festa Major de Salou. De veiligheid is altijd het belangrijkste bij dit soort grote evenementen, aldus de gemeente Salou.

Alle festiviteiten en geplande activiteiten op donderdag 31 januari zijn doorgegaan en ook op vrijdag 1 februari zal alles gewoon volgens schema verlopen. Het belangrijkste feest op zaterdag 2 februari en alle andere activiteiten op die dag worden verplaatst naar zaterdag 9 februari. Alle activiteiten die gepland stonden voor zondag 3 februari zijn verplaatst naar zondag 10 februari.

Wat is Cos Blanc?

De belangrijkste activiteit van de Festa Major in Salou is het “Cos Blanc” confettifeest welke altijd op zaterdagavond plaatsvindt. Dit jaar zou dat dus 2 februari moeten zijn maar dat wordt nu zaterdag 9 februari.

De zaterdagavond staat vanaf 18.30 uur in het teken van een optocht met meer dan 25 groepen en hun praalwagens, een beetje in de stijl van Carnaval. Deze groepen rijden door enkele straten in het oude centrum waarbij de Calle Ciutat de Reus omgetoverd wordt tot een grote openlucht discotheek. Dat wil zeggen, hier staan 20 kanonnen die samen goed zullen zijn voor 25.000 kilo aan confetti.

Dit alles gaat gepaard met muziek van een DJ door de knallende luidsprekers wat er weer voor zal zorgen dat er een gezellige sfeer ontstaat tijdens het jaarlijks terugkerende confettifeest van de Costa Dorada. Dit jaar zijn er meer dan 3.500 deelnemers die verkleed meedoen met de optocht die samen de meer dan 30.000 personen die op dit feest afkomen vermaken.

Ga naar de inhoud