Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera

Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera
Beeld: Europa Press

SANTA CRUZ – Spanje kan zich in het rijtje van landen voegen waar patiënten besmet zijn met het gevreesde coronavirus. In dit geval gaat het echter niet om een patiënt met de Spaanse nationaliteit maar om een Duitse toerist die is opgenomen in een ziekenhuis op het Canarische Eiland La Gomera.

Terwijl vrijdagavond de twintig uit het Chinese Wuhan geëvacueerde Spanjaarden met een vliegtuig naar Groot Brittannië vlogen om daarna naar het Spaanse militaire vliegveld van Torrejón de Ardoz te reizen en meteen door konden gaan naar het militaire ziekenhuis Hospital Militar Gómez Ulla in Madrid waar ze gedurende de komende 14 dagen zullen verblijven, is de eerste besmette patiënt bekend gemaakt.

Het gaat in dit geval om een Duitse toerist op het eiland La Gomera, zo werd vrijdagavond rond 22 uur bevestigd. De Duitse man ligt geheel afgescheiden van andere patiënten in het ziekenhuis Hospital Virgen de Guadalupe op het Canarische eiland.

De met het coronavirus besmette Duitser is samen met vier andere landgenoten op vakantie op het Canarische Eiland La Gomera. Afgelopen woensdag meldden twee van hen zich bij het lokale ziekenhuis waarna het standaard protocol in werking trad toen bleek dat ze symptomen van het coronavirus vertoonden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

3 reacties op “Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera”

 1. Van de Nederlandse website “Plus Gezondheid”.

  Overheden werken hard om de wereldwijde verspreiding van het Wuhan coronavirus te voorkomen. Op 30 januari zijn daar 170 mensen aan overleden in China, de bron van het virus. Er is nog geen vaccin. Als je binnenkort een vakantiereis hebt gepland, moet je je dan zorgen maken?

  Hier zijn 10 vragen en antwoorden.

  Is het veilig om naar China te reizen?
  Als het kan, blijf dan thuis. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft voor heel China de code geel uitgeroepen (‘er zijn veiligheidsrisico’s’) en voor de provincie waarin de stad Wuhan, de bron van de uitbraak ligt, de code oranje (‘alleen noodzakelijke reizen’). Reizen in die provincie is verboden verklaard door de Chinese autoriteiten. In vrijwel heel China ligt het openbare leven stil en zijn toeristische attracties gesloten. Het is dus sowieso onmogelijk om er een vakantie door te brengen.

  Ik heb een vliegreis naar China geboekt. Gaat die door?
  Veel vliegmaatschappijen, waaronder KLM en Lufthansa, vliegen momenteel niet of nauwelijks naar China. Deels om de piloten en stewardessen niet in gevaar te brengen. Maar ook omdat er nu te weinig vraag is naar vliegtickets naar China. Dus de kans bestaat dat uw vlucht niet doorgaat.

  Ik maak binnenkort een cruise in China. Gaat die door?
  Cruisemaatschappijen als MSC, Costa Cruise en Royal Caribbean hebben hun Chinese cruises geannuleerd. Neem contact op met uw reisbureau of cruisemaatschappij voor meer informatie.

  Ik vlieg via Hongkong naar Australië of Nieuw-Zeeland. Wat nu?
  Vluchten naar Hong Kong vinden voorlopig gewoon plaats.

  Kan ik mijn vakantiereis naar China kosteloos annuleren?
  Veel reisorganisaties stellen hun Chinareizen uit tot minstens 29 februari op advies van de branchevereniging ANVR. Die heeft hen ook opgeroepen om coulant te zijn tegen reizigers die bang zijn en helemaal niet meer naar China durven. Reisorganisaties die over hun hart strijken, betalen hun klanten de volledige betaalde reissom terug. Neem met uw vragen contact op met uw reisorganisatie.

  Vergoedt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik wil annuleren?
  In de meeste gevallen niet. Maar soms kon u zich bijverzekeren voor extra annuleringsredenen, zoals de uitbraak van een besmettelijke ziekte. Als u dat hebt gedaan, betaalt de verzekeraar wel uit. Neem met uw vragen contact op met uw verzekeraar.

  Is het veilig om naar een land te reizen waar besmette mensen zijn opgedoken, zoals Duitsland, Frankrijk of Thailand?
  Voorlopig wel. De kans dat u wordt besmet is klein.

  Helpt het als ik een mondkapje draag?
  Nee. Een gewoon papieren mondkapje houdt het coronavirus niet tegen. Er zijn speciale medische mondkapjes met een ingebouwd filter. Maar die zijn ongeschikt om de hele dag te dragen. Goed en vaak je handen wassen helpt wel om de kans op verspreiding te verkleinen.

  Als ik in China of een ander land ben, en de ziekte ontwikkelt zich tot een gevaarlijke epidemie, word ik dan terug naar Nederland vervoerd?
  Het Calamiteitenfonds kan reizigers repatriëren als zich ergens een natuurramp voltrekt of ernstige onlusten ontstaan. Op dit moment ziet het Calamiteitenfonds geen reden om reizigers terug te halen. Maar dat kan veranderen, afhankelijk van hoe het virus zich verspreidt.

  Is het coronavirus echt zo gevaarlijk?
  Een nieuw, onbekend virus mag je nooit onderschatten. Maar de gewone griep is vooralsnog een veel grotere bedreiging voor de gezondheid. Elk jaar sterven daar in de wereld duizenden mensen aan.

 2. Deze week nog is er een Chinees voetbalteam uit Wuhan neergestreken in Malaga om te gaan trainen in Sotogrande (Cadiz). Helemaal geen quarantaine…grote ophef over maar de staat doet hier niets tegen…!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.