Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera

Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera
Beeld: Europa Press

Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Spanje kan zich in het rijtje van landen voegen waar patiënten besmet zijn met het gevreesde coronavirus. In dit geval gaat het echter niet om een patiënt met de Spaanse nationaliteit maar om een Duitse toerist die is opgenomen in een ziekenhuis op het Canarische Eiland La Gomera.

Terwijl vrijdagavond de twintig uit het Chinese Wuhan geëvacueerde Spanjaarden met een vliegtuig naar Groot Brittannië vlogen om daarna naar het Spaanse militaire vliegveld van Torrejón de Ardoz te reizen en meteen door konden gaan naar het militaire ziekenhuis Hospital Militar Gómez Ulla in Madrid waar ze gedurende de komende 14 dagen zullen verblijven, is de eerste besmette patiënt bekend gemaakt.

Het gaat in dit geval om een Duitse toerist op het eiland La Gomera, zo werd vrijdagavond rond 22 uur bevestigd. De Duitse man ligt geheel afgescheiden van andere patiënten in het ziekenhuis Hospital Virgen de Guadalupe op het Canarische eiland.

De met het coronavirus besmette Duitser is samen met vier andere landgenoten op vakantie op het Canarische Eiland La Gomera. Afgelopen woensdag meldden twee van hen zich bij het lokale ziekenhuis waarna het standaard protocol in werking trad toen bleek dat ze symptomen van het coronavirus vertoonden.

Ga naar de inhoud