Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera

Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera
Beeld: Europa Press

Eerste coronavirus patiënt van Spanje is een Duitse toerist op La Gomera

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Spanje kan zich in het rijtje van landen voegen waar patiënten besmet zijn met het gevreesde coronavirus. In dit geval gaat het echter niet om een patiënt met de Spaanse nationaliteit maar om een Duitse toerist die is opgenomen in een ziekenhuis op het Canarische Eiland La Gomera.

Terwijl vrijdagavond de twintig uit het Chinese Wuhan geëvacueerde Spanjaarden met een vliegtuig naar Groot Brittannië vlogen om daarna naar het Spaanse militaire vliegveld van Torrejón de Ardoz te reizen en meteen door konden gaan naar het militaire ziekenhuis Hospital Militar Gómez Ulla in Madrid waar ze gedurende de komende 14 dagen zullen verblijven, is de eerste besmette patiënt bekend gemaakt.

Het gaat in dit geval om een Duitse toerist op het eiland La Gomera, zo werd vrijdagavond rond 22 uur bevestigd . De Duitse man ligt geheel afgescheiden van andere patiënten in het ziekenhuis Hospital Virgen de Guadalupe op het Canarische eiland.

De met het coronavirus besmette Duitser is samen met vier andere landgenoten op vakantie op het Canarische Eiland La Gomera. Afgelopen woensdag meldden twee van hen zich bij het lokale ziekenhuis waarna het standaard protocol in werking trad toen bleek dat ze symptomen van het coronavirus vertoonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.