Netflix presenteert nieuwe Spaanse series, films en meer

Netflix presenteert nieuwe Spaanse series, films en meer
Beeld: 123rf

Netflix presenteert nieuwe Spaanse series, films en meer

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Netflix Spanje heeft donderdag nieuwe series, films en andere projecten gepresenteerd waarvan enkele alleen in Spanje te zien zullen zijn maar het merendeel ook in andere landen waaronder Nederland en België. Netflix heeft nabij Madrid een eigen productiecentrum en dat is niet voor niets want volgens de Amerikaanse streaming gigant staan Spaanse producties garant voor kwaliteit.

Deze donderdag zijn 7 nieuwe projecten gepresenteerd waaronder series, speelfilms, een documentaire over de populairste niet Engels sprekende serie La Casa de Papel en een talentshow. 

Serie: Jaguar

Het gaat hier om een nieuwe dramaserie gemaakt door Daniel Sánchez Arévalo die meerdere Spaanse films op zijn naam heeft staan. De hoofdrol wordt gespeeld door de actrice Blanca Suárez die recent de serie Las Chicas del Cable heeft verlaten voor dit nieuwe project.

De serie Jaguar speelt zich af in de jaren 60 toen in Spanje na de Tweede Wereldoorlog honderden nazi-vluchtelingen zich in dat land vestigden. Suarez speelt de rol van Isabel Garrido, een jonge Spaanse vrouw die het vernietigingskamp Mauthausen heeft weten te overleven.

Isabel zoekt de gevaarlijkste man van Europa genaamd Skorzeny. Al snel ontdekt ze dat ze niet de enige is en samen met een groep agenten gaat ze op zoek naar gerechtigheid onder de codenaam: Jaguar.

Serie: Alguien tiene que morir

Deze serie is al eerder door Netflix aangekondigd en verwacht wordt dat deze vanaf de herfst te zien zal zijn bij Netflix. Het is een drie afleveringen lange thriller met veel bekende acteurs en actrices uit andere Netflix producties.

Serie: El desorden que dejas

Nog een serie die al eerder door Netflix werd gepresenteerd en vanaf deze herfst te zien zal zijn. Het gaat om een thriller van acht afleveringen die zich geheel afspeelt in Galicië in noordwest Spanje.

Serie: El inocente

Nog een Spaanse thriller die in de herfst te zien zal zijn. El inocente (de onschuldige) is een achtdelige serie met bekende acteurs en actrices zoals Mario Casas, Alexandra Jiménez, Aura Garrido en José Coronado.

Serie: Valeria

Een Spaanse versie van Sex and the city maar dan in het moderne Madrid (al zijn er ook opnames gemaakt in Salou en andere locaties). De serie zal vanaf deze lente te zien zijn bij Netflix.

Serie: Sky Rojo

Een dramaserie van de bedenker van La Casa de Papel Álex Pina met vrouwen in de hoofdrol. Veel meer informatie is er niet bekend over dit nieuwe Álex Pina project maar het zal ongetwijfeld een succes gaan worden. Het wordt een serie in de stijl van de beroemde Quentin Tarantino films dus dat beloofd wat. Op het programma staat ook nog de serie White Lines over een DJ op Ibiza, ook gemaakt door Álex Pina.

Documentaire: La Casa de Papel

Netflix heeft ook een documentaire gepresenteerd over het succes en het fenomeen La Casa de Papel (Money Heist). Die documentaire is wereldwijd vanaf 3 april te zien bij Netflix op hetzelfde moment dat deel 4 van de populaire serie La Casa de Papel in première gaat.

Talentshow: A Cantar

Met Ricky Merino als presentator hoopt Netflix dat deze talentshow waarin zes kandidaten proberen een prijs van 30.000 euro te winnen, populair wordt. Daarvoor moeten de deelnemers al hun zangkunsten tonen door bekende liedjes te zingen.

Film: Amor de madre

Netflix heeft ook tijd voor films zoals de comedie Amor de madre met Carmen Machi (van Criminal) en Quim Gutiérrez (van El Vecino) in de hoofdrollen. Hij heeft een blauwtje gelopen voor het altaar en besluit daarna met zijn overbeschermende moeder gebruik te maken van de huwelijksreis.

Verder zijn er nog twee films gepland die door Netflix geproduceerd worden. Een film wordt geregisseerd door Dani de la Orden o.a. bekend van de succesvolle Netflix serie Elite. De andere film heeft de titel Fuimos canciones gekregen en is de verfilming van Canciones y recuerdos van Elisabet Benavent, schrijfster van de serie Valeria die vanaf de lente te zien zal zijn. De film El Practicante is een thriller met Mario Casa in de hoofdrol die volledig is opgenomen in Barcelona.

Film: Hogar

Vanaf 25 maart is de nieuwe Spaanse film Hogar te zien met in de hoofdrollen Mario Casas en Javier Gutiérrez. Een van hen raakt zijn woning kwijt en heeft daarna een obsessie voor de nieuwe bewoners van zijn oude woning.

Nieuwe seizoenen

Verder heeft Netflix aangekondigd dat er nieuwe seizoenen komen voor enkele populaire series zoals:

Seizoen 5 La Casa de Papel: Seizoen 4 moet nog beginnen maar seizoen 5 is al aangekondigd.

Seizoen 3 Elite: Meer seks en meer vriendschappen in de populaire serie Elite.

Seizoen 3 Alta Mar: Dit nieuwe seizoen zal binnenkort al bij Netflix te zien zijn.

Laatste seizoen Las chicas del cable: Het laatste uit vijf afleveringen bestaande seizoen van deze Spaanse serie is vanaf 14 februari te zien.

Seizoen 2 Hache: De serie die zich afspeelt in Barcelona zal ook een nieuw seizoen krijgen dat ergens tegen het einde van 2020 te zien zal zijn.

Ga naar de inhoud