De provincie Alicante heeft een spectaculaire ‘Caminito del Rey’ wandelpad nabij Villajoyosa

De provincie Alicante heeft een spectaculaire ‘Caminito del Rey’ wandelpad nabij Villajoyosa
Beeld: YouTube / screenshot

De provincie Alicante heeft een spectaculaire ‘Caminito del Rey’ wandelpad nabij Villajoyosa

ALICANTE – Iedereen kent inmiddels wel de wereldberoemde ‘Caminito del Rey’ wandeling tussen Ardales en Álora in het achterland van de provincie Málaga. Terecht of onterecht worden er regelmatig andere spectaculaire wandelpaden in Spanje ook zo genoemd terwijl er nooit een echte koning heeft gelopen. Nu heeft ook de provincie Alicante in de Marina Baixa een eigen ‘koningspad’ maar dan zonder koning, nabij Villajoyosa bij het stuwmeer van Relleu.

Dit spectaculaire wandelpad bestaat uit een 212 meter lang houten pad dat bevestigd is aan de rotswand in de kloof bij het stuwmeer van Relleu, de Pantano de Relleu. Het wandelpad of wandeling zelf heeft de naam ‘Pasarela de la Presa de Relleu’ gekregen en is in januari 2022 aangelegd. Op dit moment is het nog niet open voor het publiek, iets wat waarschijnlijk half februari zal gebeuren. Bekijk HIER foto’s.

Uiteraard is de wandeling niet zo spectaculair als de ‘Caminito del Rey’ in Málaga maar het is voor veel wandelaars toch een adrenalinestoot om hoog boven de kloof van de Amadorio rivier op een houten stellage te lopen. Op het einde van het 212 meter lange houten wandelpad bevindt zich een ‘mirador’ ofwel uitzichtpunt dat bestaat uit een glazen bodem dat op 40 meter hoogte boven de Amadorio rivier is bevestigd.

Op deze website legt men uit dat de wandeling vanuit het dorp Relleu te maken is om ongeveer 3 kilometer verderop bij het stuwmeer te komen. Het is geen moeilijke route en ook niet geoefende wandelaars kunnen de 9,5 kilometer lange cirkelvormige wandeling van ongeveer 2 uur maken. Op WikiLoc is door Valencia Bonita de route beschreven en zijn ook foto’s te zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.