Gratis musea bezoeken in Málaga kan als je bloed geeft

Gratis musea bezoeken in Málaga kan als je bloed geeft
Beeld: Canva

Gratis musea bezoeken in Málaga kan als je bloed geeft

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Onder de noemer ‘Por el amor al arte, dona sangre’ begint het bloedtransfusiecentrum in Málaga op 1 februari een campagne die eindigt op 11 februari. Iedereen die op die dat bloed geeft, kan gedurende de maand februari gratis naar diverse musea zoals het Picasso, Pompidou en Carmen Thyssen museum. 

Voor de liefde voor de kunst bloed geven is een mooie slogan en zeker als je als bloeddonor daarna gratis naar de belangrijkste musea van Málaga kunt gaan. Het initiatief van het Centro de Transfusión Sanguínea, Junta de Andalucía en de gemeenteraad van Málaga maakt deel uit van de activiteiten om donateurs te bedanken voor hun onschatbare hulp aan de zieken en hen uit te nodigen om te genieten van het enorme culturele aanbod van Málaga.

Dit zijn de musea die je gratis in de maand februari kunt bezoeken, als je bloed geeft: Museo Picasso Málaga, Museo Casa Natal Picasso, Centre Pompidou Málaga, Collection of the Russian Museum, Museo Carmen Thyssen Málaga, de Alcazaba, Castillo de Gibralfaro, Museum van de kathedraal en MIMMA Interactief Muziekmuseum, Malaga Wijnmuseum, Unicaja Foundation Cultureel Centrum, Museum voor Kunst en Volksgebruiken van Malaga, Joaquín Peinado Unicaja Museum (Ronda) en Rafael Lería Museum (Álora) .

De vereisten om bloed te kunnen doneren zijn: tussen de 18 en 65 jaar oud zijn en 50 kilogram of meer wegen; niet lijden aan chronische ziekten of een acute infectie hebben; geen bloedarmoede hebben; en geen risicovolle praktijken uitvoeren die de verspreiding van ziekten zoals hepatitis, syfilis en aids vergemakkelijken. Het is verplicht om de ID of het document mee te nemen dat hen accrediteert en het is handig om niet te vasten. 

Bloeddonatie is een veilig proces, bijgewoond door gespecialiseerd gezondheidspersoneel. Voorafgaand aan de extractie vindt een interview en een medisch onderzoek van de donor plaats. Mannen kunnen maximaal vier keer per jaar bloed doneren en vrouwen drie keer, met een minimale tussenpoos van twee maanden tussen de donaties. Specifieke plasmadonoren kunnen elke 15 dagen komen.

Ga naar de inhoud