Search
menu
Search

Gestolen politiehond Zorro gered door zijn collega’s in Zaragoza

Gestolen politiehond Zorro gered door zijn collega’s in Zaragoza
Beeld: Policía Nacional / web

Gestolen politiehond Zorro gered door zijn collega’s in Zaragoza

Het lijkt wel Hollywood. Bij de hondenbrigade van de Nationale Politie in Aragón werd op 8 januari ingebroken. Een van de politiehonden, Zorro genaamd, verdween spoorloos. Dankzij de snelle aanpak van de bevoegde diensten kon Zorro worden gelokaliseerd en bevrijd.

8 januari was een gitzwarte dag voor de Nationale Politie van Aragón. Zorro, één van de honden van de politiediensten, werd toen gestolen. Zorro is een Mechelse herder (pastor belga malinois). De dief brak binnen in de verblijfplaats van Zorro en andere politiehonden en nam de hond mee.

De verschillende diensten zetten alles op alles om hun kompaan terug te vinden. De zoektocht bracht hen afgelopen donderdag 25 januari tot bij een 39-jarige man. Hij stond al geseind als een gevaarlijk individu, met een geschiedenis van dierenmishandeling en dierenontvoering op zijn naam. De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij met Zorro zijn huis verliet.

De man werd meteen gearresteerd. Zorro vertoonde ondervoedingsverschijnselen en een aantal snijwonden, omdat de man zijn chip met een mes verwijderd had. De dader heeft ondertussen zo’n 30 strafbare feiten op zijn palmares. Hij werd op 27 januari verhoord en in voorlopige hechtenis geplaatst. Bij de hondenbrigade zijn ze meer dan blij dat Zorro terug op post is.

Ga naar de inhoud