Spanje voor het eerst in de top 10 van landen waar het meest biologisch geconsumeerd wordt

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje voor het eerst in de top 10 van landen waar het meest biologisch geconsumeerd wordt

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is al enige jaren binnen Europa het land waar de meeste ecologische of biologische producten vandaan komen en zelfs de zesde grootste producent ter wereld maar nu is Spanje dan ook eindelijk in de top 10 terecht gekomen van landen waar ecologisch of biologisch geconsumeerd wordt. Tot nu toe ging bijna alles van de biologisch geteelde producten naar het buitenland maar de verhoudingen liggen nu meer rond 80% export maar nog steeds slechts 2% binnenlandse consumptie.

De vraag naar ecologische of biologische producten is de afgelopen jaren met 45% gestegen waarbij er in 2015 een omzet gemaakt werd van 1,4 miljard euro door de producenten van ecologische of biologische producten. Met deze aantallen is Spanje terecht gekomen in de lijst van 10 landen ter wereld wat betreft de consumptie van ecologische of biologische producten.

Lees ook: Ecologisch, biologisch of organisch Spanje

Het biologisch eten wordt tegenwoordig niet meer alleen gedaan door ecologisten maar door een brede schaal van de bevolking. Daarnaast is er steeds meer aanbod te vinden in de Spaanse winkels en supermarkten wat er ook voor heeft gezorgd dat er meer vraag is naar biologische of ecologische producten. Het consumeren van “zuivere” producten is echter niet voor iedereen weggelegd want het is nog steeds vrij duur in vergelijking tot de normale groente, fruit, vlees etc.

Spanje is Europees leider wat betreft oppervlakte aan biologische teelt met meer dan 2 miljoen hectare landbouwgrond. Andalusië is de streek waar de meeste voor biologische landbouw bestemde grond te vinden is met een 50% van het totaal.

Ga naar de inhoud