skip to Main Content
Boodschappen doen in een Spaanse supermarkt (video)
123rf

Boodschappen doen in een Spaanse supermarkt (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Iedereen die in Spanje woont en zelfs vaak op bezoek komt zal wel eens een Spaanse supermarkt bezocht hebben. Bij veel mensen is de Mercadona een supermarkt die bezocht wordt tijdens een bezoek aan Spanje terwijl als men in het land woont het heel gewoon is om een Mercadona binnen te stappen. Datzelfde geldt ook voor de Lidl, Aldi en eventueel de Carrefour en lokale supermarkten. Maar een supermarkt in Spanje is niet helemaal hetzelfde als in Nederland of België.

Als men een Spaanse supermarkt binnenwandelt vallen meteen al een aantal zaken op. Veel verse vis, veel en andere soorten vlees, gangen vol met olijfolie en olijven en uiteraard de Spaanse hammen. Met name als men een hipermercado of grote supermarkt als de Carrefour binnengaat dan vallen de verschillen al snel op.

In onderstaande video worden verschillen in een Spaanse supermarkt uitgelegd. Dat wordt gedaan in het Engels door James Blick en zijn Spaanse vrouw Yolanda Martin die in Madrid wonen. De uit Nieuw Zeeland komende James zegt dat het lijkt als een oerwoud van hammen waar hij doorheen loopt. In dit geval gaat het om een Carrefour.

Verder verbaast James zich over de verscheidenheid van verse vis in allerlei soorten en maten, de ansjovis in veel verschillende vormen, de gangen vol met UHT (ultra hoge temperatuur) melk in plaats van verse melk, de vele soorten gazpacho en horchata, varkensoren, donuts, magdalenas, Bimbo brood, gangen vol met flessen water, de (racistische) conguitos (kleine mensen uit de Congo) en in het geval van de Carrefour de internationale sectie met producten uit verschillende landen (waaronder ook een klein beetje Nederland).

Bekijk de video maar eens en ongetwijfeld herken je sommige zaken. Mensen die in Spanje wonen zullen het als de gewoonste zaak zien en zeggen dat het ‘pan de cada día’ is maar bezoekers van Spanje zullen wellicht denken dat ze toch maar eens naar zo’n grote supermarkt moeten gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Dat het aanbod van Spaanse specialiteiten in Spanje zo groot is is normaal toch
  Er zijn zoveel soorten hammen en vis
  Waar zou je ze anders moeten halen dan in grote supermarkten
  Ik vind dit gewoon, ben dat gewend van een grote Carrefour in België
  Ook overvloed aan kazen, vleeswaren, vis, brood en verse kant en klare gerechten
  Mis dit enorm in Nederland
  Ben dan ook heel happy als ik naar de supermarkt in Spanje kan
  Smakelijk eten

 2. schitterende video alhoewel supermarkten in kleinere plaatsen niet zo’n groot aanbod hebben. Maar ja, je leert altijd iets bij

 3. In bijna alle spaanse supermarkten is een toiletruimte te vinden voor dames, heren en invalieden en nog gratis ook, waar blijft Nederland?

  1. De Spaanse supermarkten een ramp. Vlees en kip niet biologisch. Weinig keuze in verse groenten. Zoete producten zijn in overvloed aanwezig. Yoghurt bijna altijd gezoet. Ik woon in Spanje en kom maandelijks in Nederland, een feest om te winkelen in AH-XL of Jumbo.
   Voor keuze en goede producten moet je in Spanje toch naar de Makro. Maar het leven in Spanje is toch veel relaxter dan in Nederland.

   1. Ik begrijp jouw frustratie helemaal want in Nederland zijn er meer slachtoffers van de GL terreur en als je daar niet in mee wilt lopen, ja dan heb je het moeilijk. Maar in Spanje is nog de ECHTE vrijheid om te kiezen en daar genieten velen van.

   2. @Willem: de Mercado-keten is nu eenmaal in Spanje dé betere. Inderdaad Makro is nog beter maar ik tel er 3 en allemaal in dezelfde regio. Ik ga geen 500km rijden om naar de Makro te gaan!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken