Boodschappen doen in een Spaanse supermarkt (video)

Boodschappen doen in een Spaanse supermarkt
Beeld: 123rf

Boodschappen doen in een Spaanse supermarkt (video)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Iedereen die in Spanje woont en zelfs vaak op bezoek komt zal wel eens een Spaanse supermarkt bezocht hebben. Bij veel mensen is de Mercadona een supermarkt die bezocht wordt tijdens een bezoek aan Spanje terwijl als men in het land woont het heel gewoon is om een Mercadona binnen te stappen. Datzelfde geldt ook voor de Lidl, Aldi en eventueel de Carrefour en lokale supermarkten. Maar een supermarkt in Spanje is niet helemaal hetzelfde als in Nederland of België.

Als men een Spaanse supermarkt binnenwandelt vallen meteen al een aantal zaken op. Veel verse vis, veel en andere soorten vlees, gangen vol met olijfolie en olijven en uiteraard de Spaanse hammen. Met name als men een hipermercado of grote supermarkt als de Carrefour binnengaat dan vallen de verschillen al snel op.

In onderstaande video worden verschillen in een Spaanse supermarkt uitgelegd. Dat wordt gedaan in het Engels door James Blick en zijn Spaanse vrouw Yolanda Martin die in Madrid wonen. De uit Nieuw Zeeland komende James zegt dat het lijkt als een oerwoud van hammen waar hij doorheen loopt. In dit geval gaat het om een Carrefour.

Verder verbaast James zich over de verscheidenheid van verse vis in allerlei soorten en maten, de ansjovis in veel verschillende vormen, de gangen vol met UHT (ultra hoge temperatuur) melk in plaats van verse melk, de vele soorten gazpacho en horchata, varkensoren, donuts, magdalenas, Bimbo brood, gangen vol met flessen water, de (racistische) conguitos (kleine mensen uit de Congo) en in het geval van de Carrefour de internationale sectie met producten uit verschillende landen (waaronder ook een klein beetje Nederland).

Bekijk de video maar eens en ongetwijfeld herken je sommige zaken. Mensen die in Spanje wonen zullen het als de gewoonste zaak zien en zeggen dat het ‘pan de cada día’ is maar bezoekers van Spanje zullen wellicht denken dat ze toch maar eens naar zo’n grote supermarkt moeten gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.