Boodschappen doen in een Spaanse supermarkt (video)

Oeps ... foto ontbreekt!

Boodschappen doen in een Spaanse supermarkt (video)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Iedereen die in Spanje woont en zelfs vaak op bezoek komt zal wel eens een Spaanse supermarkt bezocht hebben. Bij veel mensen is de Mercadona een supermarkt die bezocht wordt tijdens een bezoek aan Spanje terwijl als men in het land woont het heel gewoon is om een Mercadona binnen te stappen. Datzelfde geldt ook voor de Lidl, Aldi en eventueel de Carrefour en lokale supermarkten. Maar een supermarkt in Spanje is niet helemaal hetzelfde als in Nederland of België.

Als men een Spaanse supermarkt binnenwandelt vallen meteen al een aantal zaken op. Veel verse vis, veel en andere soorten vlees, gangen vol met olijfolie en olijven en uiteraard de Spaanse hammen. Met name als men een hipermercado of grote supermarkt als de Carrefour binnengaat dan vallen de verschillen al snel op.

In onderstaande video worden verschillen in een Spaanse supermarkt uitgelegd. Dat wordt gedaan in het Engels door James Blick en zijn Spaanse vrouw Yolanda Martin die in Madrid wonen. De uit Nieuw Zeeland komende James zegt dat het lijkt als een oerwoud van hammen waar hij doorheen loopt. In dit geval gaat het om een Carrefour.

Verder verbaast James zich over de verscheidenheid van verse vis in allerlei soorten en maten, de ansjovis in veel verschillende vormen, de gangen vol met UHT (ultra hoge temperatuur) melk in plaats van verse melk, de vele soorten gazpacho en horchata, varkensoren, donuts, magdalenas, Bimbo brood, gangen vol met flessen water, de (racistische) conguitos (kleine mensen uit de Congo) en in het geval van de Carrefour de internationale sectie met producten uit verschillende landen (waaronder ook een klein beetje Nederland).

Bekijk de video maar eens en ongetwijfeld herken je sommige zaken. Mensen die in Spanje wonen zullen het als de gewoonste zaak zien en zeggen dat het ‘pan de cada día’ is maar bezoekers van Spanje zullen wellicht denken dat ze toch maar eens naar zo’n grote supermarkt moeten gaan.

Ga naar de inhoud