De IKEA in Valencia krijgt boete voor het niet respecteren van corona-openingstijden

De IKEA in Valencia krijgt boete voor het niet respecteren van corona-openingstijden
Beeld: Pixabay

De IKEA in Valencia krijgt boete voor het niet respecteren van corona-openingstijden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De IKEA in Alfafar in de provincie Valencia heeft van de politie een boete gekregen voor het niet respecteren van de speciale openingstijden die gelden vanwege de corona-maatregelen. Winkels mogen open zijn maar moeten voor 18 uur sluiten en dat was op zaterdag niet het geval.

Zoals de krant meldt waren er zaterdag om 18.30 uur nog circa 300 klanten in de IKEA winkel in Alfafar aanwezig terwijl eigenlijk vanwege de in de regio geldende speciale corona-openingstijden de niet-essentiële winkels om 18 uur dicht moeten zijn. IKEA liet blijkbaar om 18 uur de laatste klanten nog binnen.

Toen de politie dus om 18.30 uur constateerde dat er nog circa 300 klanten in de winkel in de buurt van de kassa’s aanwezig waren, kreeg de IKEA een hoge boete.

Vanaf maandag 1 maart kan de IKEA net zoals andere niet-essentiële winkels in de autonome regio Valencia twee uur langer open blijven en mogen ze in plaats van om 18 uur om 20 uur sluiten.

De IKEA was echter niet de enige winkel die gecontroleerd en beboet werd want van de 59 gecontroleerde winkels kregen er nog 3 een boete. 

Verder werden er 174 aantekeningen gemaakt vanwege het niet dragen van de verplichte mondkapjes of het verlaten van gesloten gemeenten die het afgelopen weekend voor het laatst te maken hadden met een lokale lockdown.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.