Banaal of een culinair hoogstandje? Worden de penis-wafels ook een succes in Alicante?

Banaal of een culinair hoogstandje? Worden de penis-wafels ook een succes in Alicante?
Beeld: La Pollería

Banaal of een culinair hoogstandje? Worden de penis-wafels ook een succes in Alicante?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De zogenaamde ‘pollería’ komt naar Alicante waar de keten met wafels in de vorm van een mannelijk geslachtsdeel een nieuwe vestiging zal openen. De keten die reeds in de trendy wijk Chueca in Madrid en in Valencia winkels heeft zoekt ‘polleros en polleras’ met gevoel voor humor en zonder schaamte om in de penis-wafel-zaak in Alicante te werken.

In de trendy wijk Chueca in de Spaanse hoofdstad Madrid en ook in Valencia staan op bepaalde momenten lange rijen wachtende wafel-eters te wachten, iets wat nu ook logisch is met de anderhalve meter afstand etc. 

Toch is het bij de ‘pollería’ in Madrid en Valencia enorm druk en het lijkt erop dat de wafels in de vorm van een mannelijk geslachtsdeel met daarop allerlei creatieve uitingen een succes zijn.

In Madrid was de ‘pollería’ met de wafels in de vorm van een mannelijk geslachtsdeel zo’n succes dat er inmiddels ook een ‘coñería’ geopend is met wafels in de vorm van een vrouwelijk geslachtsdeel. Na het succes in Madrid kwam er half maart een vestiging in Valencia en binnenkort ook in Alicante.

De vraag is of dat ook het geval zijn zijn bij de nieuw te openen ‘pollería’ in Alicante stad en als dat zo is of er dan ook een ‘coñería’ zal komen aan de Costa Blanca. Officieel is nog niet bekend waar de ‘pollería’ in Alicante gaat komen maar men spreekt over Cabo de la Huerta.

Het eten van ‘pollofres’, wat een samenvoeging is van ‘polla’ (penis) en ‘gofres’ (wafels), is niet voor iedereen weggelegd en alleen mensen die een flinke dosis humor en geen schaamte hebben zullen met een ‘pollofre’ over straat gaan lopen.

Aan de ene kant is het ook banaal en veel mensen zien er de lol niet van in maar het gaat in feite om echte wafels die in speciale wafelijzers gemaakt worden om de penis-vorm te krijgen. 

Om het nog banaler maar ook kleurrijker te maken kunnen de klanten daarna kiezen voor verschillende ‘toppings’ ofwel extra’s erop zoals slagroom, hagelslag, nootjes etc.

Ga naar de inhoud