Search
menu
Search

Badplaats Cambrils opent officieel de vernieuwde wandelboulevard Rambla Jaime I

Badplaats Cambrils opent officieel de vernieuwde wandelboulevard Jaime I
Beeld: YouTube / screenshot

Badplaats Cambrils opent officieel de vernieuwde wandelboulevard Rambla Jaime I

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Na een vertraging van enkele maanden heeft de badplaats Cambrils aan de Costa Dorada een nieuwe Rambla Jaume I wandelboulevard waar het trots op kan zijn. Het gemeentebestuur van Cambrils organiseerde afgelopen vrijdag een groot feest om de definitieve opening te vieren. Honderden mensen kwamen naar het openingsfeest om de nieuwe uitstraling van de wandelboulevard te bewonderen. Bewoners en winkeliers zijn blij met de ingrijpende verandering na 14 maanden van werkzaamheden, ondanks de twijfels die er nog steeds zijn over de doorgang van voertuigen.

De grondige renovatie van de Rambla heeft het uiterlijk ervan drastisch veranderd en omgevormd tot een enkelvoudig platform met groene ruimtes, stedelijk meubilair en prioriteit voor voetgangers. De werkzaamheden begonnen in januari 2022 en tijdens het openingsfeest werd de voltooiing van de renovatie gevierd, waarbij de Rambla is omgetoverd tot een groot voetgangersgebied met een enkelvoudig platform voor voertuigen.

Winkeliers hopen dat na al het opofferen van het afgelopen jaar en de afgelopen periode dit toeristische seizoen de Rambla Jaume I veel bezoekers zal trekken die door de havenwijk wandelen en hier nooit eerder kwamen. Ondernemers in het gebied zijn blij dat transporteurs eindelijk toegang hebben om hun goederen te lossen en juichen de beperking van het verkeer toe.

In deze eerste weken zal er, zoals burgemeester Oliver Klein heeft uitgelegd, een proef worden uitgevoerd voor het verkeer van voertuigen. De doorgang zal ’s ochtends open zijn voor zowel laden en lossen als voor bewoners die toegang hebben tot garages of doorgaand verkeer. Van 17.00 uur tot 01.00 uur is de doorgang alleen toegestaan voor bewoners van het gebied. Er is echter nog geen enkel systeem geïnstalleerd om de doorgang voor auto’s te sluiten, die met een snelheidslimiet van 10 km/u kunnen rijden.

Ga naar de inhoud