Search
menu
Search

Belgische Koninklijke familie loopt opnieuw een deel van de Camino de Santiago

Belgische Koninklijke familie loopt opnieuw een deel van de Camino de Santiago
Beeld: Canva

Belgische Koninklijke familie loopt opnieuw een deel van de Camino de Santiago

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Koning Felipe I en koningin Matilde van België hebben opnieuw León gekozen als vakantiebestemming voor deze paasvakantie, zoals ze vorig jaar en in 2019 al deden. De koninklijke familie is al op weg naar El Bierzo met hun kinderen, prinsessen Elisabeth en Eleonore en prinsen Gabriel en Emmanuel, en een groep vrienden om hun reis op de Camino de Santiago voort te zetten, die ze zes jaar geleden begonnen in Navarra. Agenten van de Spaanse politie houden toezicht op de reis die de koninklijke familie maakt en hun verblijf in de Parador de Villafranca del Bierzo, een van de meest iconische plaatsen op de pelgrimsroute.

De ‘privéreis’ van koning Felipe en koningin Matilde op de Camino de Santiago begon in Navarra in 2017, vervolgde in Álava en Logroño en het derde jaar werd hun pelgrimstocht tussen Burgos en Palencia voltooid. Vorig jaar (2022) reisden ze door Tierra de Campos en kwamen ze aan in het land van Maragatería, en dit keer hebben ze El Bierzo gekozen om hun route naar Santiago de Compostela voort te zetten.

Ondanks hun discretie zal het gevolg van de Belgische koninklijke familie niet onopgemerkt blijven. Dit komt vooral door het grote aantal vrienden dat hen vergezelt, naast hun beveiligingspersoneel en de steun die ze ontvangen van de Spaanse politie, waardoor ze herkenbaar zijn wanneer ze stoppen voor een hapje of een maaltijd. Vanwege hun katholieke geloof zijn dit soort reizen erg gebruikelijk in het Belgische koningshuis.

Ga naar de inhoud