Spanje heeft vier van de 30 populairste Nationale Parken van Europa

Spanje heeft vier van de 30 populairste Nationale Parken van Europa
Beeld: Canva

Spanje heeft vier van de 30 populairste Nationale Parken van Europa

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje heeft officieel 16 Nationale Parken die allemaal even uniek en prachtig zijn. In juni 2021 kwam het zestiende ‘Parque Nacional’ bij de reeds 15 bestaande Nationale Parken, de Sierra de la Nieves in de provincie Málaga. 11 Nationale Parken zijn op het Spaanse vasteland te vinden, 4 op de Canarische Eilanden en 1 bij de Balearen eilanden. Spanje was met de benoeming van natuurgebieden tot beschermde Nationale Parken een van de pioniers op het gebied van de natuurbescherming. Maar welke 4 Nationale Parken staan volgens Musement op de lijst van 30 populairste Nationale Parken in Europa?

Met de komst van de lente en het mooie weer krijgen we automatisch zin om van de natuur te genieten. Als je een prachtig landschap wil combineren met frisse lucht en interessante activiteiten, dan zijn de nationale parken een goede keuze. En het goede nieuws is dat er in Europa honderden opties zijn, met zoals we hierboven al schreven 16 Nationale Parken in Spanje.

Voordat we naar de populairste Spaanse Nationale Parken op de lijst van Musement kijken eerst even naar de top drie. Op de eerste plaats staat het Nationaal Park Plitvicemeren in Kroatië terwijl de nummer twee positie ook in Kroatië te vinden is, het Nationaal Park Krka. Voor de nummer drie op de lijst moeten we naar Italië reizen, om precies te zijn naar het mooie Nationaal Park Cinque Terre. De Spaanse Nationale Parken staan op de 4e, 7e, 20e en 22e plaatsen op deze lijst van Musement.

park1
Beeld: Canva

4. Nationaal Park El Teide – Tenerife

Nationaal Park El Teide, dat in 2007 door de UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed, ligt in het centrum van het eiland Tenerife. Een van de meest in het oog springende symbolen is ongetwijfeld de vulkaan de Teide, de hoogste top van Spanje. De Teide heeft een kabelbaan, en vanaf het bergstation, gelegen op 3555 meter, geniet je van een uniek uitzicht over het park, het eiland en de rest van de Canarische archipel. Tijdens je bezoek zul je merkwaardige rotsformaties, zoals de Roque Cinchado, en inheemse planten, zoals de rode tajinaste, bewonderen. Gek op astronomie? Ga dan voor een nachtelijke rondleiding en leer meer over de sterren en planeten. 

park2
Beeld: Canva

7. Nationaal Park Timanfaya – Lanzarote

De intense vulkanische activiteit die tussen 1730 en 1736 plaatsvond, veranderde het landschap van het eiland Lanzarote voorgoed. Het waren diezelfde uitbarstingen die leidde tot het ontstaan van Nationaal Park Timanfaya. Tegenwoordig nemen de grillige rotsformaties en de roodachtige en oranje tinten van het landschap de bezoekers voor een paar uur mee naar een andere planeet. Een activiteit die je niet mag missen is de “Route van de Vulkanen”. Deze route, in het gebied van de Vuurbergen, doorkruist enkele van de meest markante punten van het park.

park3
Beeld: Canva

20. Nationaal Park Picos de Europa – Asturië, Cantabrië en Castilië en León

Nationaal Park Picos de Europa heeft het allemaal: torenhoge, kalkstenen pieken, weelderige eiken- en beukenbossen, struikgewas en graslanden, rivieren, meren, kloven, charmante dorpjes, en nog veel meer. Dus beslissen wat te bezoeken kan een moeilijke taak zijn. Enkele van de plaatsen die je niet mag missen zijn ongetwijfeld de Naranjo de Bulnes, een van de meest emblematische bergtoppen van Spanje; het uitkijkpunt van Tombo, met een spectaculair uitzicht over de Valdeónvallei; de meren en het heiligdom van Covadonga; en de Hermida-kloof, de langste van Spanje. En als je van wandelen houdt, is de Cares-route iets voor jou.

park4
Beeld: Canva

22. Nationaal Park Sierra Nevada – Granada, Almería

Nationaal Park Sierra Nevada, dat meer dan 85.000 hectare beslaat, heeft een enorme verscheidenheid aan flora en fauna, met meer dan 2100 gecatalogiseerde plantensoorten. Het rijke landschap, met bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog, bossen, weiden, rivieren en beken, maken het tot een ideale bestemming voor ski- en wandelliefhebbers. Maar het is niet alleen een bevoorrechte natuurlijke enclave, het heeft ook een rijk cultureel erfgoed. Kom naar de dorpen van de Alpujarra en ontdek het zelf. De traditionele architectuur van het gebied, met zijn iconische witte huizen, is een weerspiegeling van de verschillende culturen die zich hier in de loop der jaren gevestigd hebben, met name de Moren.

Over Musement

Musement is het digitale platform waarmee je meer dan 55.000 reisactiviteiten kunt boeken in meer dan 140 landen over de hele wereld. De service is in het leven geroepen om reizigers te helpen activiteiten te ontdekken en te boeken, waar ze ook gaan, met als doel hun reizen te verrijken: van museumbezoeken tot stadstours, eet- en wijnproeverijen, sportevenementen, wellnessactiviteiten, enz. Het digitale boekingsplatform is nu beschikbaar in negen talen: Engels, Italiaans, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Russisch, Nederlands en Pools, en binnenkort zullen Scandinavische talen worden toegevoegd. De dienst is beschikbaar via verschillende digitale kanalen: de Musement B2C website, het platform voor reisbureaus en de platforms en technologische integraties die worden uitgevoerd met talloze online distributiepartners, waaronder enkele van de belangrijkste online reisbureaus, touroperators en toerisme bedrijven. In september 2018 werd Musement onderdeel van de TUI Group, de grootste touroperator ter wereld, en werd het onderdeel van de Tours & Activities-divisie, bekend als TUI Musement.

Ga naar de inhoud