skip to Main Content
Het enige dorp in Andalusië waar niemand extreemrechts heeft gestemd
Wikimedia

Het enige dorp in Andalusië waar niemand extreemrechts heeft gestemd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Bij de recente landelijke parlementsverkiezingen heeft de PSOE wat betreft het aantal zetels en percentage stemmen gewonnen, steeg Ciudadanos enorm maar behaalden de PP en Podemos grote nederlagen. De extreemrechtse partij VOX wist echter met 24 zetels nieuw binnen te komen in de landelijke politiek in Spanje en met name in Andalusië deed de partij van Santiago Abascal het goed. Maar niet overal.

De extreemrechtse (extrema derecha) partij VOX heeft veel kiezers bij de traditionele partijen zoals de PP en PSOE weggelokt met populistische programmaonderdelen zoals de werkloosheid, de dieren (jacht en stieren) en uiteraard het probleem met de immigratie en immigranten en de extreme oplossingen die de partij de kiezers biedt.

Met name vanwege het laatste is VOX in steden zoals El Ejido, Níjar en Balanegra in de provincie Almería waar veel buitenlanders wonen en in de rijkste gemeente van de provincie Málaga Benahavís de meest gekozen partij geworden.

Maar niet iedereen in Andalusië is in de verleiding gekomen om op VOX te stemmen en niet iedereen gelooft in het verkiezingsprogramma van de extreemrechtse partij. Er is (slechts) één gemeente in Andalusië waar niemand gestemd heeft op VOX.

We hebben het hier over het 400 inwoners tellende dorp Almegíjar in de regio Alpujarra in de provincie Granada. Er waren 232 inwoners die gestemd hebben. De PSOE wist met 117 stemmen te winnen gevolgd door de PP met 52 stemmen, Ciudadanos met 27 stemmen en Unidas-Podemos met 15 stemmen. VOX kreeg 0 stemmen maar de Partij voor de Dieren kreeg 1 stem.

Terwijl in Almegíjar niemand op VOX heeft gestemd is dat in bijvoorbeeld El Ejido (Almeía) heel anders. Daar stemden 9.272 inwoners (30,02%) op VOX terwijl dat in Níjar (Almería) 2.632 stemmen (28,44%) waren en in Balanegra 445 stemmen (33,66%) voor VOX.

Datzelfde geldt ook voor Málaga’s rijkste gemeente Benahavis waar 364 inwoners stemden op VOX (23,48%). Het vreemde is dat het naast Benahavis gelegen dorp Istan precies het tegenovergestelde is gebeurd en waar de meeste inwoners kozen voor Unidas-Podemos met 266 stemmen (32,4%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. en als ik het goed voor heb wil VOX de (vele) fundamentalistische buitenlandse sponsors van salafisten verbieden. Willen ze nationaliteit van de criminelen openbaar maken (thans verdoezeld). En imams die oproepen voor heilige oorlog (tegen ons), de deur zijzen, en de (illegale) Immigranten die s’lands gastvrijheid en tolerantie misbruiken om Sharia te installeren, een ticket naar huis om te bezinnen. Volle strafuitzetting (zonder open achterpoortjes) voor zware criminelen en verkrachters; mag ik mijn familie en goed (in mijn eigen thuis) verdedigen tegen agressieve criminele freeloaders…Als dat allemaal zo ”extreem”?

 2. Vox biedt geen extreme oplossingen voor het (illegale) immigratie probleem. Ze willen gewoon hun landsgrenzen gerespecteerd zien. Komt iemand je thuis binnen, soms met geweld, heb je het volste recht hem eruit te zetten. We zijn zo gewoon geraakt aan het goedpraten van illegale bestormingen van onze beschermende grenzen dat we het normale (verdedigen soevereinitiet) als abnormaal beschouwen. Zou het kunnen dat we exterme ”appeasers” zijn geworden? Of extreme egoisten: 60.000 (3 volle autobussen per dag) die illegaal binnenkomen raken me niet persoonlijk, dus…”so what!?””

 3. Het past in het Europees verkiezingsbeeld….dus wat dat betreft is Spanje heel Europees….
  In ieder geval blijft de EU elite maar bevestigen dat de Europese arrogantie nog verre van weg is!!!! Zielig zo een PvdA mannetje die roept IK WORD….hij past in Brussel….als niets wordt tot iets dan kent ……
  De dag van de arbeid verliep in alle rust!!!

  1. Begrijp hier helemaal niets van. Misschien goed dat Ernest wat uitleg geeft. Het artikel gaat over de Spaanse parlementsverkiezingen en een dorp waar extreem rechts niet op het menu staat. En dan de reactie van Ernest: EU-elite, Europese arrogantie, zielig PvdA-mannetje. Nogmaals, begrijp niets van een reactie op iets wat er niet staat.

    1. Het zou misschien eens te overwegen zijn alleen nog maar commentaren te plaatsen van mensen die met hun volledige naam genoemd worden. Dan filteren we meteen een hoop onzin weg van figuren die overal maar lukraak op reageren met geen enkel doel dan hetzij anderen op stang te jagen danwel hun eigen waanbeeld te ventileren.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken