Pretpark PortAventura aan de Costa Dorada opent op 15 mei

Pretpark PortAventura aan de Costa Dorada opent op 15 mei
Beeld: PortAventura

Pretpark PortAventura aan de Costa Dorada opent op 15 mei

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Oorspronkelijk had het pretpark PortAventura gelegen in Salou/Vila-seca aan de Costa dorada gepland om op 27 maart open te gaan. Maar vanwege de corona-maatregelen in Catalonië en de regionale en district lockdowns ind e regio werd die opening uitgesteld. Maar nu gaat het grootste en bekendste pretpark van Spanje het toch weer proberen om op 15 mei de deuren te openen.

De parkleiding heeft aangegeven dat er ruim vijf miljoen euro is geïnvesteerd om het park corona-vrij of in ieder geval corona-veilig te houden voor de bezoekers en het personeel. Dankzij die investering is PortAventura World van plan om op 15 mei zowel PortAventura als Ferrari Land te heropenen voor het publiek. Het waterpark Caribe Aquatic Park zal op 23 juni openen.

Er is dit moeilijke corona-jaar niet geïnvesteerd in nieuwe attracties maar er komen wel veel nieuwe shows en karakters bij. Zo zal Sesame Street de figuur van Big Bird verwelkomen en komt er een meet and greet met Shrek vanaf 23 juni. 

Verder zullen de gebruikelijke shows zoals Bang Bang West en Aves del Paraiso weer te bezoeken zijn. Er komt een nieuwe show bij genaamd Around the World die te zien zal zijn in het Gran teatro Imperial in China.

In 2020 was PortAventura World geopend van 8 juli tot 16 oktober wat meteen het kortste seizoen ooit was voor het pretpark. In feite wilde men in de winter ook open voor de gebruikelijke kerstperiode maar dat ging niet door. De heropening in 2021 stond gepland voor 27 maart maar ook dat kon niet doorgaan. 

Overigens bestaat PortAventura World in 2021 precies 26 jaar nadat het park in mei 1995 de deuren opende onder de naam Port Aventura gevolgd door diverse naamswijzigingen waaronder Universal Mediterránea (1999) gevolgd door Universal Studios Port Aventura (2000-2002) en PortAventura Park (2005-heden). Nu bestaat PortAventura WORLD Parks & Resort uit PortAventura Park en Ferrari Land.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.