Bloemenfeest ‘Temps de Flors’ in Girona gaat dit jaar door

Bloemenfeest ‘Temps de Flors’ in Gerona gaat dit jaar wel door
Beeld: 123rf

Bloemenfeest ‘Temps de Flors’ in Girona gaat dit jaar door

GIRONA – Het jaarlijkse bloemenfeest in de Catalaanse provinciale hoofdstad Girona gaat dit jaar door van 7 tot en met 15 mei. Het zal de 67e editie zijn die zonder corona-maatregelen gevierd zal worden met 119 plaatsen waar de bloemenpracht te zien zal zijn tijdens de ‘Temps de Flors’ .

Zoals gepland staan van 7 tot en met 15 mei de straten en pleinen van het historische centrum van de stad weer gevuld met de mooiste bloemen en planten creaties. Er staan 119 projecten en 107 karakteristieke buitenruimtes op het programma waar al het moois te bekijken zal zijn in de wijken Barri Vell, Carme, Mercadal, Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Devesa, Sant Narcís en Santa Eugènia. 

Als je van bloemen houdt (wie niet) en in de buurt bent van de stad Girona, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het centrum van de hoofdstad van de Costa Brava. Elke dag tussen 10 en 22 uur en op woensdag en zaterdag tot middernacht tussen 7 en 15 mei kunnen de bezoekers de binnenplaatsen, trappen, pleinen, monumenten en andere plaatsen die bedekt zijn met duizenden bloemen bewonderen. Het is een waar spektakel wat elk jaar groter, beter en professioneler wordt.

Dit jaar is het alweer de 67e editie van dit inmiddels toeristische interessante festival waar jaarlijks duizenden toeristen, zowel buitenlanders alsook Catalanen en Spanjaarden, op af komen. Naast het bewonderen van de duizenden bloemen die in allerlei creaties en vormen in de stad te zien zijn, worden er ook veel concerten en veel andere activiteiten georganiseerd. Bekijk HIER foto’s van de speciale 2021 editie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.