Duikers en drones op zoek naar door de rivier meegesleurd jongetje van 10 (UPDATE)

Duikers en drones op zoek naar door de rivier meegesleurd jongetje van 10
Beeld: @guardiacivilPon / twitter

Duikers en drones op zoek naar door de rivier meegesleurd jongetje van 10 (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – In het gehucht Arbo op de grens tussen Galicië en Portugal in de provincie Vigo lijkt de Miño rivier bij wijlen vrij onschuldig. Niets is echter minder waar. Het water komt snel naar beneden gedonderd en de rivier zit vol stroomversnellingen, draaikolken en scherpe rotsen. Zaterdagavond werd een tienjarig jongetje door het water meegesleurd.

UPDATE: Het lichaam van de 10-jarige jongen is zondagmiddag rond 15 uur gelokaliseerd. Dat gebeurde op circa 350 meter van de plaats waar de jongen in de rivier terecht was gekomen. Het lichaam werd gevonden door duikers van de Guardia Civil.

Luis Carlos Rubio Calvo (42) was met zijn zoontje, dochter en vrouw afgezakt naar het strand om bij het water van de lentezon te genieten. Plots zag hoe zijn zoon in het water terecht kwam nadat hij een slipper verloor en die weer uit de rivier wilde halen. Luis sprong zonder nadenken het kind achterna en kon hem ook effectief te pakken krijgen.

De rivier sleurde de twee echter mee en hoe ze het contact verloren is voorlopig niet duidelijk. De moeder van het gezin belde het noodnummer 112 en reddingswerkers wisten Luis uit het water te halen en te reanimeren. Hij zat alles samen maar liefst 50 minuten in het water. Het zoontje is jammer genoeg nog steeds niet terecht.

Op zondag was de rivier al weer een stuk rustiger. Bij de dam van Freire werd alarm geslagen en werden de sluizen gesloten. De dam bevindt zich op 15 kilometer van het ongeval. Er was op zondagochtend heel veel activiteit van de hulpdiensten. Die toonden zich allemaal vastberaden om te blijven tot het kind gevonden was. Bij de actie werden zowel duikers als drones ingezet. De drones vliegen over het gehele gebied heen en maken onder meer gebruik van warmtecamera’s.

Op zondagavond was er nog steeds geen resultaat. Het zich onder water is erg beperkt. Volgens de hulpdiensten kan het kind bovendien zowat overal opduiken. De kans dat hij nog in leven is, is jammer genoeg bijna onbestaande.

Ga naar de inhoud