Verkoop van fietsen en e-bikes opnieuw gestegen in Spanje in 2021

Verkoop van fietsen en e-bikes opnieuw gestegen in Spanje in 2021
Beeld: Canva

Verkoop van fietsen en e-bikes opnieuw gestegen in Spanje in 2021

MADRID – In 2021 zijn de verkopen van fietsen in het algemeen en in het bijzonder de e-bikes en gravel-bikes enorm gestegen in Spanje. Volgens de jaarcijfers van AMBE, de Vereniging van fietsmerken en -fabrikanten in Spanje, werden er in 2021 in totaal 1,57 miljoen fietsen verkocht  waaronder meer dan 220 duizend elektrische fietsen of e-bikes. Volgens de vereniging rijden er op dit moment circa 900 duizend e-bikes rond.

In 2021 werden er in totaal 1.571.368 fietsen verkocht waaronder mountainbikes (bicicletas de montaña) met 607.995 exemplaren en een gemiddelde prijs van 832 euro; racefietsen (bicicletas de carretera) met 90.740 exemplaren en een gemiddelde prijs van 2.303 euro; gravel fietsen (bicicletas gravel) met 69.195 exemplaren en een gemiddelde prijs van 1.116 euro; stadsfietsen (bicicletas urbana) met 119.686 exemplaren met een gemiddelde prijs van 306 euro; kinderfietsen (bicicletas de niños) met 460.191 exemplaren en een gemiddelde prijs van 169 euro en elektrische fietsen of e-bikes (bicicletas eléctricas) met 223.561 exemplaren en een gemiddelde prijs van 2.861 euro.

Met name het aantal elektrische fietsen of e-bikes is in 2021 met meer dan 5% gestegen en is voor het eerst boven de 200.000 verkochte exemplaren per jaar uitgekomen, om precies te zijn 223.561 exemplaren. Daarmee rijden er inmiddels in Spanje, waar de e-bike fietsen relatief nieuw zijn, circa 900.000 e-bikes rond. Het gaat bij de elektrische fietsen in Spanje met name om de fietsen met trapondersteuning wat zowel vouwfietsen, stadsfietsen en mountainbikes kunnen zijn. 

Verder zijn de gravel-bikes ook erg populair geworden in 2021 met een stijging van verkopen van 51% in een jaar tijd naar 69.195 verkochte exemplaren. Een gravel fiets is in feite een variant op de normale racefiets en is speciaal gemaakt om op verschillende soorten ondergronden te kunnen fietsen. Dat kan dankzij de robuustere frames en omdat er veel bredere banden onder een gravel-bike kunnen. Met deze veelzijdige fiets kun je dus zowel over asfalt, gravelpaden als over zandwegen, bergpaden etc. fietsen. ga je echter een heftiger parcour fietsen dan zal een mountainbike altijd beter zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.