Catalaanse autoriteiten willen van de traditionele tolpoorten af en voor iedereen een tolvignet invoeren

Oeps ... foto ontbreekt!

Catalaanse autoriteiten willen van de traditionele tolpoorten af en voor iedereen een tolvignet invoeren

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een van de meest karakteristieke eigenschappen van de snelwegen in de autonome deelstaat Catalonië is het feit dat praktisch alle snelwegen ook tolwegen zijn. Vanaf de grens tussen Frankrijk en Spanje (La Jonquera) tot aan de grens met de Comunidad Valenciana (provincie Tarragona) betaal je bijna overal tol voor het gebruik van de snelweg (AP-7). Hierdoor staan overal tolpoorten waar je voor langere en kortere delen van snelwegen dient te betalen. Daar wil de autonome regering van Catalonië nu een einde aan maken door een Catalaans tolvignet in te voeren.

Als het aan de regionale regering van de Autonome deelstaat Catalonië ligt dient eenieder die in de toekomst gebruik maakt van de tolwegen in Catalonië een speciaal tolvignet (viñeta) aan te schaffen. Op zich is het gebruik van een vignet niets nieuws en wordt dit al jaren gebruikt in andere landen zoals Oostenrijk en Portugal maar voor Spanje zou het wel iets nieuws zijn. Het vreemde is dan natuurlijk weer dat dit alleen zou gelden voor de regio Catalonië en dus niet voor andere autonome deelstaten zoals de Comunidad Valenciana, Aragón, Navarra of het Baskenland om er maar een paar te noemen die liggen aan de Franse grens.

Iedereen

Deze tolvignetten zouden tussen de 40 en 110 euro per jaar moeten gaan kosten, een bedrag waar men nog over moet discussiëren. Als voorbeeld wordt Oostenrijk genoemd waar men een jaarlijks bedrag van 85 euro betaald maar men wil in Catalonië eerder een bedrag zien van 75 euro per jaar voor normale auto’s. Het voordeel is dan wel voor de weggebruikers dat de tolpoorten verdwijnen en men dus makkelijker en zonder oponthoud snelwegen in Catalonië kan gebruiken. Het nadeel is dat dit zal gelden voor alle voertuigen (auto’s, vrachtwagens, campers, bestelbussen, bussen, motoren) die geregistreerd staan in Catalonië en dus ook zou gelden voor degene die nu nooit gebruik maakt van tolwegen maar daar dan in de toekomst dus wel voor zou moeten betalen.

Buitenlanders

Ook buitenlanders die gebruik maken van de huidige tolwegen in Catalonië zouden een tolvignet moeten aanschaffen aangezien er geen andere mogelijkheid is om te betalen voor het gebruik van de tolwegen. Dat geldt dus voor alle auto- motorrijders en ook het professioneel transport die over de Catalaanse snelwegen zullen rijden, ook als je op weg bent naar het zuiden van Spanje zoals de provincies Valencia, Alicante, Murcia, Almería en Málaga om er maar een paar te noemen.

Er zullen echter voor passanten, dus degene die slechts voor een of meerdere dagen/weken gebruik maken van de Catalaanse snelwegen, speciale dag, week en maandkaarten komen die uiteraard goedkoper zullen zijn. Deze zijn dan te koop bij de eerste tank/servicestations die men tegenkomt als je Catalonië binnenrijdt of via de speciale mobiele applicatie die men wil lanceren.

Snelweg beheer

Men komt in Catalonië met dit nieuwe systeem op de proppen omdat de komende jaren de beheersovereenkomsten zullen verdwijnen of komen te vervallen op bepaalde wegen zoals de AP-7 tussen Tarragona en de grens met Valencia in 2019, de AP-7 tussen de grensovergang La Jonquera in Girona en Tarragona in 2021 of de AP-2 en de C-32 in Maresme.

Met de opbrengsten uit de tolvignetten zullen de tolwegen onderhouden kunnen worden met als voordeel dat de tolpoorten in heel Catalonië zullen verdwijnen maar met als nadeel dat deze tolvignetten verplicht zullen zijn voor alle voertuigen die geregistreerd staan in Catalonië (op enkele uitzonderingen na).

Ga naar de inhoud