Eiland voor de kust van Menorca gekocht door uit Cuba afkomstige Amerikaan

Oeps ... foto ontbreekt!

Eiland voor de kust van Menorca gekocht door uit Cuba afkomstige Amerikaan

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MAHON – Het eiland Isla d’en Colom bij Menorca heeft sinds woensdag een nieuwe eigenaar gekregen. De van oorsprong Cubaanse zakenman Alex Meruelo woont al heel lang in de Verenigde Staten en was bereid om 3 miljoen euro neer te leggen voor dit natuurparadijsje, al is het uitdeinlijke aankoopbedrag niet bekend gemaakt.

Het 58 hectare grote eiland Isla d’en Colom ligt op slechts 200 meter van de kust van Menorca en is een natuurpark begroeid met diverse soorten vegetatie. Het eiland heeft tevens twee witte zandstranden en aan de andere kant enkele steile rotswanden waar vroeger aan mijnbouw werd gedaan.

De 64-jarige Cubaans/Amerikaanse zakenman heeft via Meruelo Investments S.L, de Spaanse afdeling van de Meruelo Group, en na een urenlange onderhandeling zijn handtekening gezet onder het koopcontract. Het eiland stond al bijna 30 jaar te koop met als beginnende verkoopprijs 6 miljoen euro wat verlaagd werd naar 5,2 miljoen euro en later naar 3,7 miljoen euro.

Er was even sprake van dat de regionale autoriteiten (de Consell) het eiland zouden kopen om het bij het s’Albufera des Grau natuurpark te betrekken maar de autoriteiten hadden niet genoeg geld.

Op het eiland Colom staat een huis van 100 vierkante meter met 6 vertrekken verdeeld over twee verdiepingen. Naast het huis staat een schuur van 30 vierkante meter die uiteraard bij de woning getrokken kan worden. Beide woonruimtes hebben een grondige verbouwing nodig.

Naast het hoofdhuis is er ook nog een houten huisje te vinden met twee slaapkamers, een salon, badkamer en keuken en een oppervlakte van totaal 135 vierkante meter. Ook staat er aan het strand een huisje waar de boten vroeger in lagen en zijn er twee ruïnes te vinden op het eiland, een ruïne van de stallen en een ruïne van een oud mijnwerker huisje.

Daarnaast zijn de mooie stranden die het eiland heeft niet privé, dit ondanks dat het jouw eiland is. Eenieder die op het strand wil liggen mag dat gezien de huidige wetten.

Ga naar de inhoud