Lidl begint met biologisch afbreekbare plastic groente- en fruittasjes in Spanje

Lidl begint met biologisch afbreekbare plastic groente- en fruittasjes in Spanje
Beeld: Lidl.es

Lidl begint met biologisch afbreekbare plastic groente- en fruittasjes in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Duitse Lidl keten wist één jaar geleden als eerste supermarkt in Spanje alle plastic boodschappentassen uit de winkels te halen en deze te vervangen voor milieuvriendelijke en herbruikbare tassen. Nu wil Lidl opnieuw de eerste zijn met het elimineren van de gewone plastic groente- en fruittasjes om deze te vervangen voor 100% biologisch afbreekbare tasjes bij de groente- en fruitafdeling.

Lidl is deze week in de 23 winkels op de Balearen eilanden begonnen met het vervangen van de niet-biologisch afbreekbare groente- en fruittasjes voor 100% biologisch afbreekbare tasjes. Gedurende de rest van 2019 zullen deze milieuvriendelijke tasjes ook te vinden zijn in alle meer dan 500 Lidl supermarkten in heel Spanje.

Lidl loopt met dit nieuwe initiatief wederom vooruit op de eigen doelstellingen aangezien de Duitse keten pas in 2021 eenmalig plastic vrij zou moeten zijn. Met de nieuwe biologisch afbreekbare tasjes voorkomt Lidl dat jaarlijks 110 miljoen niet biologisch afbreekbare tasjes in de omloop worden gebracht.

Het zal de Lidl echter ook geld gaan kosten want deze nieuwe biologisch afbreekbare tasjes zijn vier keer duurder dan de normale plastic tasjes waardoor de Lidl jaarlijks meer dan 2 miljoen euro extra aan onkosten zal hebben. Voor de klant blijven de nieuwe groente- en fruittasjes echter gratis.

Lidl green bag

De Lidl is in Spanje nog niet begonnen met de in Nederland populaire ‘Lidl Green Bag’ ofwel het duurzame en herbruikbare nylon groente- en fruittasje. Lidl zocht naar een alternatief voor het veelgebruikte plastic groente- en fruit tasje. Het zakje moest sterk, licht, transparant, wasbaar, en recyclebaar zijn. Op basis van deze eigenschappen is voor nylon gekozen. Volgens Lidl is de Green Bag al bij vijf keer gebruiken duurzamer dan een plastic groente en fruit zakje!

De Lidl Green Bag is niet gratis in Nederland en kost 0,69 euro voor twee stuks. Aangezien de Green Bag gemaakt is van nylon is deze te wassen en droogt deze extra snel. Na meermaals gebruik kan de Green Bag gewoon worden weggegeven bij de textielinzameling.

Overigens is het bij de Lidl in Nederland ook mogelijk met een eigen zakje of tasje groente en fruit te kopen met als enige eis dat de zakjes en tasjes transparant moeten zijn zodat men bij de kassa kan zien wat erin zit.

Het is niet bekend of Lidl in Spanje ook met de Green Bag gaat beginnen en/of het in de nabije toekomst mogelijk zal zijn met eigen tasjes groente en fruit te kopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.