Geen buitenlandse toeristen in de maand april in Spanje

Geen buitenlandse toeristen in de maand april in Spanje
Beeld: Freepik

Geen buitenlandse toeristen in de maand april in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het mag niet als een verrassing komen maar de maand april is volgens de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) afgesloten met 100% minder toeristen, ofwel 0 buitenlandse vakantiegangers. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd omdat de grenzen sinds 15 maart vanwege de noodtoestand en corona-crisis gesloten zijn en ook de hotels en andere toeristische accommodaties sinds 26 maart op slot zijn.

In de maand maart daalde het aantal buitenlandse vakantiegangers nog met 64,3% maar tot 15 maart kwamen er toch nog 2.018.323 toeristen naar Spanje, aldus de cijfers van het INE en Frontur. Maar de maand april is geëindigd met 100% minder toeristen, met andere woorden 0 internationale vakantiegangers.

Tot aan 15 maart zijn er dit jaar 10.580.270 buitenlandse vakantiegangers naar Spanje gekomen wat veel minder is dan 21.958.989 toeristen die in 2019 tot eind april naar Spanje kwamen.

Wat betreft het aantal Nederlandse en Belgische toeristen die tot 15 maart naar Spanje zijn gekomen kunnen we het volgende zien op de website van het INE. 

Wat betreft Nederlanders kwamen er in januari 163.329 toeristen naar Spanje, dat steeg in februari naar 201.503 maar daalde daarna in maart naar 94.969 toeristen. In totaal zijn er gedurende de eerste tweeënhalve maand van dit jaar 459.802 Nederlanders op vakantie/bezoek gekomen terwijl dat in 2019 nog 837.994 Nederlanders was.

Wat betreft Belgen kwamen er in januari 118.988 toeristen naar Spanje, dat steeg in februari naar 132.630 maar daalde daarna in maart naar 65.970 toeristen. In totaal zijn er gedurende de eerste tweeënhalve maand van dit jaar 317.588 Belgen op vakantie/bezoek gekomen terwijl dat in 2019 nog 667.535 Belgen was.

Zoals het er nu naar uitziet gaan de grenzen vanaf 1 juli weer open en zal het weer mogelijk zijn om naar Spanje te reizen voor een welverdiende vakantie die anders zal zijn dan andere jaren.

2019 werd afgesloten met een nieuw record aan buitenlandse vakantiegangers met maar liefst 83.701.011 toeristen maar 2020 zal heel anders worden. Gedurende 2019 kwamen er  3.701.944 Nederlandse toeristen naar Spanje terwijl het aantal Belgische toeristen steeg naar 2.538.829 vakantiegangers. 

Deze cijfers zullen dit jaar zeker niet gehaald gaan worden, ook omdat veel Nederlanders en Belgen deze zomer waarschijnlijk liever in eigen land zullen blijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.