Winkelcentra provincie Alicante open

Winkelcentra provincie Alicante open
Beeld: Centro Comercial Plaza Mar 2

Winkelcentra provincie Alicante open

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf maandag 1 juni is het in Fase 2 mogelijk om de winkelcentra te openen. En dat wordt ook gedaan in de provincie Alicante waar alle winkelcentra de deuren zullen openen. De meeste winkels zullen meteen maandag al opengaan, andere winkels waren al open en sommige winkels gaan in de loop van de week open.

We hebben het dan over de winkelcentra Plaza Mar 2, Gran Vía, Puerta de Alicante en Parque Vistahermosa in de stad Alicante, l’Aljub in Elche, centro comercial La Marina in Finestrat en Zenia Boulevard in Orihuela.

In alle winkelcentra die opengaan zal gecontroleerd worden op het aantal aanwezige klanten aangezien er niet meer dan 30% van de normaal toegestane capaciteit is toegestaan en in de winkels 40%. Sommige winkelcentra zoals Plaza Mar 2 in Alicante hebben een smartphone app waarop men in real time kan zien wat de bezetting is.

Er zijn nog meer maatregelen genomen zoals dat er slechts een ingang en een uitgang zal zijn bij de winkelcentra en dat de gemeenschappelijke ruimten gesloten zijn. Bars en restaurants mogen wel open, terrassen met 50% van de bezetting en in het interieur 30% van de bezetting. Ook de bioscopen verwachten binnenkort weer open te gaan in de winkelcentra.

Ga naar de inhoud