Algo de españa – deel 48: weg met perfectie, gewoon Spaans praten!

Algo de españa – deel 48: weg met perfectie, gewoon Spaans praten!
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 48: weg met perfectie, gewoon Spaans praten!

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

No tengo pelos en la lengua – letterlijk ik heb geen haar op de tong. Een leuke Spaanse uitdrukking. Deze is zeker wel op mij van toepassing. Ik ben gewoon recht door zee, super eerlijk en ik zeg wat ik denk. En soms is dat niet handig.

In 2015 sprongen wij gewoon met het gezin. We gingen het avontuur aan, Emigreren naar Spanje, zonder verwachtingen te hebben. En het pakte geweldig uit. Na al deze jaren zie ik zo duidelijk de verschillen tussen Spanjaarden en Nederlanders. Deze mega grote verschillen vertellen wij als extra tips in onze nieuwe cursus: Wonen in Spanje. 25 Spaanse lessen om je heel veel TIJD, GELD en ELLENDE te besparen als je gaat emigreren of als je woont in Spanje. Meer informatie vind je hierover via DEZE LINK.

Lompe Nederlanders

Één van de grote verschillen is het zeggen-wat-je-denkt. En soms is dat niet handig. Zo zei ik wel eens tegen een Spaanse bouwvakker, zo dat gaat niet echt snel. Lekker lomp natuurlijk, maar ik had niet verwacht dat hij gelijk zijn spullen zou pakken en zou verdwijnen. En zo hebben wij al veel geleerd over het werken met Spanjaarden. Nu is mijn man ook een Spanjaard, maar na 18 jaar Nederland is daar weinig meer van over.

Andere aanpak

Spanje is echt geen Nederland of België onder de zon. De verschillen zijn enorm groot op elk vlak. Het fijnst vind ik de relaxte omgeving, de vriendelijke sfeer onderling. De lieve dingen die Spanjaarden zeggen, alleen daarom al is het superfijn om de taal spreken. Je wordt er zo blij van. 

Wonen in Spanje

Als je het eens wilt proberen, het wonen in Spanje. Doe dat dan gewoon. Je weet het, het leven duurt maar even. Luister alleen naar je eigen hart en niet wat andere mensen zeggen. Want die zeggen al gauw, nee joh doe maar niet. 

Gewoon Spaans spreken

En als je er dan gaat wonen is het superfijn dat je nu de kans krijgt om in 60 Spaans te spreken. Maar sommigen vinden het eng om te gaan praten. Vanaf les 4 kun je met mijn lessen al een klein gesprekje voeren in het Spaans. Doe dat dan gewoon, ga niet achter de schermen alles perfectioneren. Weet je, perfectionisme bestaat niet. Probeer het ook niet na te streven. Op geen enkel vlak. Niets is perfect, dus jij ook niet. Neem eens een video op zeg ik altijd tegen mijn cursisten die snel en makkelijk Spaans leren. Dan ben je gelijk van je angst af.

Perfectie bestaat niet

Er is namelijk altijd wel iets wat beter kan. Ik ben een mega groot voorstander van start before you’re ready. Gewoon doen en onderweg aanpassen. Dus gewoon Spaans gaan praten en onderweg steeds een beetje beter worden. En dit geldt niet alleen voor Spaans praten, maar eigenlijk voor alles. Als je een bedrijf wilt starten, gewoon doen. Niks perfectioneren achter de schermen, nee gewoon NU starten.

Spanjaarden vinden je cool

Er is geen enkele Spanjaard die tegen je zal zeggen, “wat spreek je slecht Spaans”. Juist andersom, wat cool dat je zoveel talen spreekt. En wat geweldig dat je Spaans aan het leren bent. Dus gewoon doen, want ook al zet je misschien woorden in de verkeerde volgorde of je vervoegt de werkwoorden niet goed, ze verstaan je al gauw. Dus dat is megacool.

Joehoe, ik heb het gedaan!

Het allercoolste is als je een vraag stelt in het Spaans en je krijgt antwoord, dan moet je juichen, springen en supertrots op jezelf zijn. Want je doet het maar wel mooi. En het is zoooo leuk om Spaanse verhalen te horen. En er zijn altijd mensen die iets tegen je zeggen in het Spaans en je denkt, hu???? Omdat Spanjaarden nou eenmaal snel praten en 5 woorden dan als 1 woord kunnen klinken. 

Snel en makkelijk Spaans leren

En dan moet je voorbereid zijn en een paar standaard belangrijke Spaanse zinnen in je hoofd hebben. Zoals, soy holandesa (als je een Nederlands meisje bent) of soy holandés (als je een Nederlandse jongetje bent) / belga (is zowel mannelijk als vrouwelijk Belg / Vlaming), me lo puedes repetir por favor. En dan gaan ze herhalen. Of je zegt, no lo he entendido. OF je zegt: No lo entiendo. Die MOET je in je hoofd hebben, want dan zeg je, ik begrijp het niet, en zo leer ik en de Spanjaard naast mij, je makkelijk de werkwoorden vervoegen en leer je supersnel Spaans, zodat je altijd iedereen te woord kunt staan.

Boehoe, waarom spreek ik geen Spaans 

En er komt een dag in je leven dat je denkt, ik zou willen dat ik Spaans sprak en daar heb je mij voor. Via www.supergoedspaansleren.nl de enige manier waarmee je Snel & Makkelijk Spaans leert op een leuke manier. En dat is inmiddels absoluut bewezen door mijn ruim 6.000 cursisten en de 34.000 mensen die ook mijn gratis Spaanse lessen doen. Gewoon gericht op de Spaanse praktijk. Echt heel erg leuk. Want die dag gaat komen. Er zijn namelijk 500 miljoen Spaans sprekenden op deze aardbol, dus de kans dat je er één tegenkomt is groot en dan is het zo cool als je lekker Spaans kunt praten.

Prijsvraag

Ik gun iedereen de Spaanse taal. In elke lesvideo uit de praktijk staat altijd een Spaans iemand naast mij en door de simpele stapjes leer je supersnel Spaans Mail mij je leukste Spaanse blunder of die van iemand anders. Of als je een UNIEKE Spaanse cursus wilt winnen van www.supergoedspaansleren.nl, dan post je het via DEZE LINK (facebook) of via DEZE LINK (Instagram) en tag iemand die je ook een Online Spaanse cursus gunt. Je moet er best wel wat voor doen, maar het  is ook supercool wat je kunt winnen. En dan spreek je Spaans over 60 uur als je wilt of je doet er langer over, want je krijgt levenslang toegang en alle lessen in 1x en die zijn 24 uur per dag toegankelijk. En dit geef je ook aan degene die jij de Spaanse taal gunt. Supercool toch.

Laat je inspireren

Belangrijkste opdracht voor vandaag en voor de rest van je leven, start before you’re ready. Niks perfectionisme, gewoon doen. Genieten en heel veel plezier beleven is het belangrijkste in dit leven. En zet je mooiste Spaanse taalblunder onder mijn post op Facebook of Instagram. // Un beso Cintha

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud