Politie arresteert Belgische man die zijn 2-jarige zoon zonder toestemming meenam naar Alicante

Politie arresteert Belgische man die zijn 2-jarige zoon zonder toestemming meenam naar Alicante
Beeld: @policia / twitter

Politie arresteert Belgische man die zijn 2-jarige zoon zonder toestemming meenam naar Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nationale Politie heeft in Alicante een 50-jarige Belgische man aangehouden omdat tegen hem een Europees opsporingsverzoek was uitgevaardigd. De man had zijn tweejarig zoontje zonder toestemming van zijn moeder meegenomen en reisde daarna met hem naar Spanje. De Belgische man kan daarvoor vijf jaar celstraf krijgen.

Volgens de Policía Nacional had de in Alicante aangehouden voortvluchtige Belg problemen met zijn ex-vrouw over de voogdij over hun zoon. Begin april had hij zijn jongste zoon moeten achterlaten in een kinderdagverblijf in België waar de moeder hem later zou ophalen. Hij deed dit echter nooit en vluchtte het land uit in zijn voertuig.

De Belgische autoriteiten volgden hem naar Antwerpen waar hij mogelijk een boot nam om naar Mallorca te reizen. De Belgische politie besloot een Europees aanhoudingsbevel tot uitlevering uit te vaardigen evenals een melding als vermiste persoon voor de minderjarige.

De Belgische politie verloor de man op Mallorca uit het oog maar hij dook een paar dagen later weer op in Alicante, op het Spaanse vasteland. Twee agenten zagen een auto met Belgisch kenteken rijden en vonden het verdacht dat deze auto compleet volgeladen was met spullen. De agenten besloten het voertuig stil te zetten waarna ze achter de identiteit van de Belgische man kwamen.

De Belg werd meteen gearresteerd terwijl zijn 2-jarige zoontje in het ziekenhuis werd opgenomen voor een medische onderzoek. Daar zal de jongen blijven totdat zijn moeder hem komt halen om weer samen terug te reizen naar België. De man riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar voor ontvoering. Hij wordt aan de Spaanse rechtbank voorgeleid om te beslissen of de man uitgeleverd wordt aan België.

Ga naar de inhoud