Nieuwe Spaanse tv-serie ‘Entrevías’ bij Netflix internationaal groot succes

Nieuwe Spaanse tv-serie ‘Entrevías’ bij Netflix internationaal groot succes
Beeld: Netflix

Nieuwe Spaanse tv-serie ‘Entrevías’ bij Netflix internationaal groot succes

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is Netflix weer gelukt om van een normale Spaanse televisieserie de rechten te kopen en deze daarna internationaal uit te zenden waarna het een fenomeen wordt. Dat deed Netflix eerder al met ‘La Casa de Papel’ en nu met ‘Entrevías’, een tv-serie die op de Spaanse televisie bij Telecinco te zien is en waar al gesproken wordt over een tweede seizoen.

De serie ‘Entrevías’ is in Spanje een succes met 1,6 miljoen kijkers per aflevering met een marketshare van 15% wat in Spaans medialand veel is. Maar Telecinco en de producers Mediaset staan erom bekend dat ze succesvolle (en niet zo’n succesvolle) Spaanse tv-series aan Netflix of Amazon Prime Video verkopen waarna het internationale successen worden.

Dat is dus nu ook het geval met ‘Entrevías’ die sinds 20 mei wereldwijd te zien is bij Netflix. Internationaal heeft de serie de naam ‘The wrong side of the tracks’ gekregen en staat in diverse landen in de top 10 van meest bekeken series op Netflix, waaronder in Nederland en België.

‘Entrevías’ heeft als hoofdpersoon de acteur José Coronado, die Tirso Abantos in de serie speelt en als opa zijn kleindochter Irene moet beschermen tegen de criminele onderwereld in een wijk in de Spaanse hoofdstad Madrid. Irene wordt plotseling onderdeel van Tirso’s leven maar zij is slachtoffer van drugsdealers die zijn wijk overnemen. De boze oorlogsveteraan neemt daarna het heft in eigen handen en zorgt voor aardig wat Spannende en gewelddadige momenten.

Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen die gemiddeld 70 minuten per aflevering duren wat dus aardig wat kijkminuten zijn en wellicht net iets teveel om in een weekend te bingewatchen.

Ga naar de inhoud